21 °C

Талантите на СОУ се развихриха

Талантите на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ получиха възможност за изява в първата по рода си от много години Вечер на талантите. С амбицията да покажат не само на какво са способни, но и да бъдат различни, на сцената излязоха актьори, музиканти, певици, танцьори и дори един каратист. Старателно подготвени и видимо развълнувани те се опитаха да спечелят гласовете на журито и аплодисментите на публиката.

А присъстващите реагираха бурно и неподправено по детски, радвайки се не толкова на успешното представяне на съучениците си, а най- вече на тяхната атрактивност, на различната визия и хумора.

Затруднени от разликата в жанровете, журито награди трите най-добри изпълнения без да ги класира на първо, второ или трето място.

Съдии бяха Таня Запрянова – член на училищното настоятелство, Ваня Павлова – гостуващ учител по музика, Елена Цветкова – преподавател по английски език, председателят на ученическия парламент Таня Янева и нейният заместник Виктория Ангелова. Те определиха като най- големи таланти в училището Антоан Банялиев, който показа сериозна техника на китара, Атанаска Тенева и Христо Петков, които все по- често се явяват на сцена в дует и учениците от 7 клас, представили скеч по свой сценарий. Леко смущаващ беше фактът, че децата бяха избрали за свой централен образ Деса Поетеса, позната от късните часове на малкия екран. Притеснително прозвучаха и някои реплики като „приятел, с който съм спала“ в устата на 13- годишни деца и демонстративното разливане на алкохол. Трябва да признаем, обаче, че артистите Слави и Даяна бяха изключително атрактивни и заредени с огромна доза талант и енергия. Партниращите им съученици също се развихриха на сцената и макар да не стана много ясно какво се случи накрая, определено предизвикаха смях и получиха най- много аплодисменти.

В същото време с поощрителни награди останаха  8а клас – с най- масовото присъствие - те изпълниха сценка на училищна тематика; Станислав Стойчев, който демонстрира катà; изключително синхронното и вярно изпълнение на „Чичово хоро“ от ученички от 6 клас; други шестокласници представили стихотворение на английски език, имаше и още един скеч на десетокласници. Много от децата стъпиха на сцена изключително развълнувани, за някои от тях това беше първа изява. Победителите получиха по един стенен часовник за класната стая, а всички останали – рамка за снимка.

В Празника на талантите безспорно голям талант показаха и водещите – Мария Паунова и Мартин Костов, които  скромно да заявиха, че единственото, което могат да правят на сцената е … да седят на един крак.

Познати от недалечното миналото, „вечерите на талантите“ бяха неделима част от образованието на поколения ученици. Често те показваха не само талант, но и бунт, разкрепостеност, отношение към случващото се около тях. Децата има нужда от изява. Децата имат нужда някой да открие таланта им и да го доразвие. Обществото и училището са им длъжници. Отричайки всичко от времето на соц-а, ние възрастните им отнехме възможността да стъпят на сцената, да оценят труда на артистите, ограничихме погледа им към красивото, изящното, отнехме им възможността те да творят. 100-годишнината на гимназията в Първомай дава повод да си припомним защо и как се правеше ученическа самодейност. Сега е моментът да възродим интереса им  към сцената и изявата. Това, което не трябва да се пропуска е задължително участниците да научат оценката на журито за тяхното изпълнение и причините заради които им я поставят.

Теодора Кирякова

Журито: Таня Запрянова, Елена Цветкова, Таня Янева, Виктория Ангелова, Ваня Павлова
Да рецитираш е трудно, на английски - два пъти по-трудно
Много добро изпълнение на чичово хоро
ич-ни-ца- сан - ши...
Научно обяснение за паве....
Добър ден, госпожо Дичева...
Деса Поетеса и компания
Абсолютно невъзмутим и точен...
Дует за глас и китара
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини