14 °C

Талантите на СОУ се развихриха

Талантите на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ получиха възможност за изява в първата по рода си от много години Вечер на талантите. С амбицията да покажат не само на какво са способни, но и да бъдат различни, на сцената излязоха актьори, музиканти, певици, танцьори и дори един каратист. Старателно подготвени и видимо развълнувани те се опитаха да спечелят гласовете на журито и аплодисментите на публиката.

А присъстващите реагираха бурно и неподправено по детски, радвайки се не толкова на успешното представяне на съучениците си, а най- вече на тяхната атрактивност, на различната визия и хумора.

Затруднени от разликата в жанровете, журито награди трите най-добри изпълнения без да ги класира на първо, второ или трето място.

Съдии бяха Таня Запрянова – член на училищното настоятелство, Ваня Павлова – гостуващ учител по музика, Елена Цветкова – преподавател по английски език, председателят на ученическия парламент Таня Янева и нейният заместник Виктория Ангелова. Те определиха като най- големи таланти в училището Антоан Банялиев, който показа сериозна техника на китара, Атанаска Тенева и Христо Петков, които все по- често се явяват на сцена в дует и учениците от 7 клас, представили скеч по свой сценарий. Леко смущаващ беше фактът, че децата бяха избрали за свой централен образ Деса Поетеса, позната от късните часове на малкия екран. Притеснително прозвучаха и някои реплики като „приятел, с който съм спала“ в устата на 13- годишни деца и демонстративното разливане на алкохол. Трябва да признаем, обаче, че артистите Слави и Даяна бяха изключително атрактивни и заредени с огромна доза талант и енергия. Партниращите им съученици също се развихриха на сцената и макар да не стана много ясно какво се случи накрая, определено предизвикаха смях и получиха най- много аплодисменти.

В същото време с поощрителни награди останаха  8а клас – с най- масовото присъствие - те изпълниха сценка на училищна тематика; Станислав Стойчев, който демонстрира катà; изключително синхронното и вярно изпълнение на „Чичово хоро“ от ученички от 6 клас; други шестокласници представили стихотворение на английски език, имаше и още един скеч на десетокласници. Много от децата стъпиха на сцена изключително развълнувани, за някои от тях това беше първа изява. Победителите получиха по един стенен часовник за класната стая, а всички останали – рамка за снимка.

В Празника на талантите безспорно голям талант показаха и водещите – Мария Паунова и Мартин Костов, които  скромно да заявиха, че единственото, което могат да правят на сцената е … да седят на един крак.

Познати от недалечното миналото, „вечерите на талантите“ бяха неделима част от образованието на поколения ученици. Често те показваха не само талант, но и бунт, разкрепостеност, отношение към случващото се около тях. Децата има нужда от изява. Децата имат нужда някой да открие таланта им и да го доразвие. Обществото и училището са им длъжници. Отричайки всичко от времето на соц-а, ние възрастните им отнехме възможността да стъпят на сцената, да оценят труда на артистите, ограничихме погледа им към красивото, изящното, отнехме им възможността те да творят. 100-годишнината на гимназията в Първомай дава повод да си припомним защо и как се правеше ученическа самодейност. Сега е моментът да възродим интереса им  към сцената и изявата. Това, което не трябва да се пропуска е задължително участниците да научат оценката на журито за тяхното изпълнение и причините заради които им я поставят.

Теодора Кирякова

Журито: Таня Запрянова, Елена Цветкова, Таня Янева, Виктория Ангелова, Ваня Павлова
Да рецитираш е трудно, на английски - два пъти по-трудно
Много добро изпълнение на чичово хоро
ич-ни-ца- сан - ши...
Научно обяснение за паве....
Добър ден, госпожо Дичева...
Деса Поетеса и компания
Абсолютно невъзмутим и точен...
Дует за глас и китара
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини