12 °C

Талантите на СОУ се развихриха

Талантите на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ получиха възможност за изява в първата по рода си от много години Вечер на талантите. С амбицията да покажат не само на какво са способни, но и да бъдат различни, на сцената излязоха актьори, музиканти, певици, танцьори и дори един каратист. Старателно подготвени и видимо развълнувани те се опитаха да спечелят гласовете на журито и аплодисментите на публиката.

А присъстващите реагираха бурно и неподправено по детски, радвайки се не толкова на успешното представяне на съучениците си, а най- вече на тяхната атрактивност, на различната визия и хумора.

Затруднени от разликата в жанровете, журито награди трите най-добри изпълнения без да ги класира на първо, второ или трето място.

Съдии бяха Таня Запрянова – член на училищното настоятелство, Ваня Павлова – гостуващ учител по музика, Елена Цветкова – преподавател по английски език, председателят на ученическия парламент Таня Янева и нейният заместник Виктория Ангелова. Те определиха като най- големи таланти в училището Антоан Банялиев, който показа сериозна техника на китара, Атанаска Тенева и Христо Петков, които все по- често се явяват на сцена в дует и учениците от 7 клас, представили скеч по свой сценарий. Леко смущаващ беше фактът, че децата бяха избрали за свой централен образ Деса Поетеса, позната от късните часове на малкия екран. Притеснително прозвучаха и някои реплики като „приятел, с който съм спала“ в устата на 13- годишни деца и демонстративното разливане на алкохол. Трябва да признаем, обаче, че артистите Слави и Даяна бяха изключително атрактивни и заредени с огромна доза талант и енергия. Партниращите им съученици също се развихриха на сцената и макар да не стана много ясно какво се случи накрая, определено предизвикаха смях и получиха най- много аплодисменти.

В същото време с поощрителни награди останаха  8а клас – с най- масовото присъствие - те изпълниха сценка на училищна тематика; Станислав Стойчев, който демонстрира катà; изключително синхронното и вярно изпълнение на „Чичово хоро“ от ученички от 6 клас; други шестокласници представили стихотворение на английски език, имаше и още един скеч на десетокласници. Много от децата стъпиха на сцена изключително развълнувани, за някои от тях това беше първа изява. Победителите получиха по един стенен часовник за класната стая, а всички останали – рамка за снимка.

В Празника на талантите безспорно голям талант показаха и водещите – Мария Паунова и Мартин Костов, които  скромно да заявиха, че единственото, което могат да правят на сцената е … да седят на един крак.

Познати от недалечното миналото, „вечерите на талантите“ бяха неделима част от образованието на поколения ученици. Често те показваха не само талант, но и бунт, разкрепостеност, отношение към случващото се около тях. Децата има нужда от изява. Децата имат нужда някой да открие таланта им и да го доразвие. Обществото и училището са им длъжници. Отричайки всичко от времето на соц-а, ние възрастните им отнехме възможността да стъпят на сцената, да оценят труда на артистите, ограничихме погледа им към красивото, изящното, отнехме им възможността те да творят. 100-годишнината на гимназията в Първомай дава повод да си припомним защо и как се правеше ученическа самодейност. Сега е моментът да възродим интереса им  към сцената и изявата. Това, което не трябва да се пропуска е задължително участниците да научат оценката на журито за тяхното изпълнение и причините заради които им я поставят.

Теодора Кирякова

Журито: Таня Запрянова, Елена Цветкова, Таня Янева, Виктория Ангелова, Ваня Павлова
Да рецитираш е трудно, на английски - два пъти по-трудно
Много добро изпълнение на чичово хоро
ич-ни-ца- сан - ши...
Научно обяснение за паве....
Добър ден, госпожо Дичева...
Деса Поетеса и компания
Абсолютно невъзмутим и точен...
Дует за глас и китара
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини