Погнаха Енерго-Про за злоупотреби. Преглед на печата

„Труд": "Рисковите бежанци" - в затворени лагери

Правителството затяга мерките за влизане и пребиваване на наша територия на бежанците и мигрантите.
Изграждане на съоръжения по границата, вкарване в центрове от затворен тип на бегълци, за които полицията реши, че са рискови за населението, спешно експулсиране на мигранти от други страни - това са само част от мерките, които правителството обсъди и прие на извънредно заседание днес.
Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев и военният министър Ангел Найденов бяха категорични, че бежанската криза се очертава като най-голямата заплаха за националната сигурност на България.

„Дума": Бюджетът на ДОО: Повече пари за пенсии без увеличаване на дефицита

Минимални увеличения на пенсиите предвижда бюджетът на ДОО за 2014 г. Минималната пенсия от 150 лв. ще стане 154,50 лв., таванът ще се увеличи от 770 на 840 лв. за новопенсионираните от средата на годината, а социалната пенсия за старост ще стане 113,30 вместо 110 лв. Средната пенсия за пръв път е над 300 лв. и ще е 307,64 лв. Това стана ясно след заседание на Надзорния съвет на НОИ.
За пенсии догодина ще отидат около 8,1 млрд. лв., което е 9,9% от БВП. Това е увеличение на разходите с 366 млн. лв. спрямо сумата, която се очаква да бъде изразходвана по това перо през т.г. От юли пенсиите ще бъдат актуализирани по Швейцарското правило (50% от нарастването на осигурителния доход и 50% от индекса на потребителските цени през предходната година). Това осъвременяване на пенсиите ще струва около 120 млн. лв.

„24 Часа": Местан: ДПС ще настоява да се разкрие поръчителя на убийството на Ахмед Доган

„За да отговоря конкретно на въпроса кой е поръчал на Октай Енимехмедов да убие Ахмед Доган, означава да се намеся в територията на компетентните органи. Няма да направя това". Това каза пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде „Фокус".
„Не само, че не съм посочил каквото и да име, но единственото е, че очаквам от тях да не спират разследването за политическия поръчител. Ние съзнаваме колко е сложно да се стигне до истината, когато става въпрос за фактори, които стоят зад пердето. Настоятелната ни молба е разследването да продължи, да се стигне до истината", настоява Местан.

„Стандарт": Плевнелиев: Платих къщата си с чекове

"Къщата ми на Халкидики е закупена на 7 октомври 2007 г. Платена е на продавачите с чекове от Гръцката национална банка". Това заяви президентът Росен Плевнелиев на специално свикан за целта брифинг. Средствата са преведени в гръцкия трезор на 1 и 2 октомври от моите сметки в Дойче банк и Райфайзенбанк, обясни държавният глава. И допълни, че не е разнасял куфарчета с пари през границите. Документи, че преводите съществуват, бяха качени на сайта на "Дондуков" 2. В тях е заличена информацията, която не може да се разгласява според Закона за защита на личните данни, казаха от Президентството. И обещаха до дни да разгласят още документи от Гръцката национална банка и Дойче банк.
Преди дни TV 7 излъчи разследване, в което показа нотариалния акт за покупката. Нотариусът, изповядал сделката за 700 000 евро, свидетелства, че парите са били дадени в брой.

„Новинар": КЗК: Има злоупотреба с господстващо положение на Енерго-Про Мрежи

Комисията за защита на конкуренцията предяви твърдение за извършено нарушение по чл. 21 от ЗЗК - злоупотреба с господстващо положение на "Енерго-Про Мрежи" АД (предишно "Е.ОН България Мрежи" ЕАД) в резултат на забавяне процеса на присъединяване на производител на електрическа енергия от ВЕИ към електроразпределителната мрежа.
Нарушението може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията на пазара за производство на електроенергия от ВЕИ и да засегне интересите на потребителите, съобщиха от КЗК.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини