-1 °C

Много професионални изяви изненадаха приятелите на изкуството

Дамян показва "Дядо вади ряпа"

Третият празник на изкуствата в Първомай не събра много хора, но пък събралите се останаха видимо доволни. За пръв път организаторите бяха заложили изключително на  професионалисти за сценичната програма. В същото време 6 ателиета и клубове по изобразителни и приложни изкуства демонстрираха с какво се занимават децата при тях. Студията по изобразително изкуство към читалище „Св.св. Кирил и Методий“ с ръководител Зорка Каразапрянова изложи творби, с които е участвала в няколко национални и международни фестивали през годината. Гинка Славова и учениците подредиха красиви цветя, съобразявайки се със законите на японското изкуство икебана. Детската академия „Хомо луденс“ с ръководител Иван Генов и възпитаниците на Надя Димитрова от село Градина представиха предмети, оригинално изрисувани от децата и рисунки от пленера на връх Драгойна. Възпитаниците от СОУ “Проф. д-р Асен Златаров“ на Йорданка Лянгузова показаха как се рисува върху стъкло и подредиха своя изложба, посветена на 100- годишнината на гимназиалното дело в Първомай. Николина Андреева отново даде възможност на децата да работят с глина и да рисуват с тебешир.

Началото на празника беше ознаменувано от похода на Дракона, който обиколи централната градска част, за да оповести, че се случва нещо различно. Огромната кукла беше водена от гостуващи и местни деца и предизвика любопитство на всички пазарджии.

Водещи на програмата тази година бяха артистите от Центъра за сценични изкуства, с ръководител Теодора Кирякова. Те за пръв път се включиха в празника, а приятелите на Татяна Вълчева от Клубът на радостта отново бяха пръв помощник на организаторите.

Дамян Минков – председател на фондация „Артист“  показа на събралите се малчугани как се водят кукли и заедно с тях  разказа няколко български приказки. Изненада за децата беше и краткия уоркшоп по бийтбокс. Малки и големи оплетоха крака в каракачанско хоро, заедно с Ангелина Кръстева, а малко по- късно разкършиха тела в гореща зумба демонстрирана от Валерия Бозукова.

Куклено-театралното студио „Импресия“ показа как със няколко шала или покривки приятелите на театъра биха могли да си направят животни – петел или охлюв.

В програмата се включиха и „доайените“ на Празника на изкуствата – Атанаска Тенева, Кристиана Сиракова, Тони Тунчева и съставът за модерни танци на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Програмата завърши с караоке- парти на DJАйвън, в което единствените възрастни, престрашили се да се включат бяха трите инициаторки на Празника.

Съорганизатори на събитието бяха Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Спонсори, осигурили лакомства за участници и зрители бяха отново „Сладък път“, „Никси – 92“ и „Булконс“ – Първомай и „Баничките на дядо Гошо“, но тази година към тях се присъединиха „Бор чвор“ и „Консервинвест“, а хотел „Финест“ помогна за посрещането на част от участниците. 

Да подредиш икебана
Децата от "Хомо луденс" и кръжока по рисуване в село Градина
Водещите
Един дракон броди из пазара...
Рисунка с тебешир
Приказката "приятел в нужда се познава"
Помощниците от "Клуб на радостта"

И Спайдърмен иска да се научи на бийтбокс
Импресията Петел и охлюв
Валерия Бозукова показва меренге

Стъклени цветя от Йорданка Лянгузова
Едно ново трио
Един нов дует - Криси и DJ Айвън

Трио инициатори
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
17 яну 2021
Последни новини