7 °C

Много професионални изяви изненадаха приятелите на изкуството

Дамян показва "Дядо вади ряпа"

Третият празник на изкуствата в Първомай не събра много хора, но пък събралите се останаха видимо доволни. За пръв път организаторите бяха заложили изключително на  професионалисти за сценичната програма. В същото време 6 ателиета и клубове по изобразителни и приложни изкуства демонстрираха с какво се занимават децата при тях. Студията по изобразително изкуство към читалище „Св.св. Кирил и Методий“ с ръководител Зорка Каразапрянова изложи творби, с които е участвала в няколко национални и международни фестивали през годината. Гинка Славова и учениците подредиха красиви цветя, съобразявайки се със законите на японското изкуство икебана. Детската академия „Хомо луденс“ с ръководител Иван Генов и възпитаниците на Надя Димитрова от село Градина представиха предмети, оригинално изрисувани от децата и рисунки от пленера на връх Драгойна. Възпитаниците от СОУ “Проф. д-р Асен Златаров“ на Йорданка Лянгузова показаха как се рисува върху стъкло и подредиха своя изложба, посветена на 100- годишнината на гимназиалното дело в Първомай. Николина Андреева отново даде възможност на децата да работят с глина и да рисуват с тебешир.

Началото на празника беше ознаменувано от похода на Дракона, който обиколи централната градска част, за да оповести, че се случва нещо различно. Огромната кукла беше водена от гостуващи и местни деца и предизвика любопитство на всички пазарджии.

Водещи на програмата тази година бяха артистите от Центъра за сценични изкуства, с ръководител Теодора Кирякова. Те за пръв път се включиха в празника, а приятелите на Татяна Вълчева от Клубът на радостта отново бяха пръв помощник на организаторите.

Дамян Минков – председател на фондация „Артист“  показа на събралите се малчугани как се водят кукли и заедно с тях  разказа няколко български приказки. Изненада за децата беше и краткия уоркшоп по бийтбокс. Малки и големи оплетоха крака в каракачанско хоро, заедно с Ангелина Кръстева, а малко по- късно разкършиха тела в гореща зумба демонстрирана от Валерия Бозукова.

Куклено-театралното студио „Импресия“ показа как със няколко шала или покривки приятелите на театъра биха могли да си направят животни – петел или охлюв.

В програмата се включиха и „доайените“ на Празника на изкуствата – Атанаска Тенева, Кристиана Сиракова, Тони Тунчева и съставът за модерни танци на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Програмата завърши с караоке- парти на DJАйвън, в което единствените възрастни, престрашили се да се включат бяха трите инициаторки на Празника.

Съорганизатори на събитието бяха Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Спонсори, осигурили лакомства за участници и зрители бяха отново „Сладък път“, „Никси – 92“ и „Булконс“ – Първомай и „Баничките на дядо Гошо“, но тази година към тях се присъединиха „Бор чвор“ и „Консервинвест“, а хотел „Финест“ помогна за посрещането на част от участниците. 

Да подредиш икебана
Децата от "Хомо луденс" и кръжока по рисуване в село Градина
Водещите
Един дракон броди из пазара...
Рисунка с тебешир
Приказката "приятел в нужда се познава"
Помощниците от "Клуб на радостта"

И Спайдърмен иска да се научи на бийтбокс
Импресията Петел и охлюв
Валерия Бозукова показва меренге

Стъклени цветя от Йорданка Лянгузова
Едно ново трио
Един нов дует - Криси и DJ Айвън

Трио инициатори
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
11 апр 2021
Последни новини