19 °C

Много професионални изяви изненадаха приятелите на изкуството

Дамян показва "Дядо вади ряпа"

Третият празник на изкуствата в Първомай не събра много хора, но пък събралите се останаха видимо доволни. За пръв път организаторите бяха заложили изключително на  професионалисти за сценичната програма. В същото време 6 ателиета и клубове по изобразителни и приложни изкуства демонстрираха с какво се занимават децата при тях. Студията по изобразително изкуство към читалище „Св.св. Кирил и Методий“ с ръководител Зорка Каразапрянова изложи творби, с които е участвала в няколко национални и международни фестивали през годината. Гинка Славова и учениците подредиха красиви цветя, съобразявайки се със законите на японското изкуство икебана. Детската академия „Хомо луденс“ с ръководител Иван Генов и възпитаниците на Надя Димитрова от село Градина представиха предмети, оригинално изрисувани от децата и рисунки от пленера на връх Драгойна. Възпитаниците от СОУ “Проф. д-р Асен Златаров“ на Йорданка Лянгузова показаха как се рисува върху стъкло и подредиха своя изложба, посветена на 100- годишнината на гимназиалното дело в Първомай. Николина Андреева отново даде възможност на децата да работят с глина и да рисуват с тебешир.

Началото на празника беше ознаменувано от похода на Дракона, който обиколи централната градска част, за да оповести, че се случва нещо различно. Огромната кукла беше водена от гостуващи и местни деца и предизвика любопитство на всички пазарджии.

Водещи на програмата тази година бяха артистите от Центъра за сценични изкуства, с ръководител Теодора Кирякова. Те за пръв път се включиха в празника, а приятелите на Татяна Вълчева от Клубът на радостта отново бяха пръв помощник на организаторите.

Дамян Минков – председател на фондация „Артист“  показа на събралите се малчугани как се водят кукли и заедно с тях  разказа няколко български приказки. Изненада за децата беше и краткия уоркшоп по бийтбокс. Малки и големи оплетоха крака в каракачанско хоро, заедно с Ангелина Кръстева, а малко по- късно разкършиха тела в гореща зумба демонстрирана от Валерия Бозукова.

Куклено-театралното студио „Импресия“ показа как със няколко шала или покривки приятелите на театъра биха могли да си направят животни – петел или охлюв.

В програмата се включиха и „доайените“ на Празника на изкуствата – Атанаска Тенева, Кристиана Сиракова, Тони Тунчева и съставът за модерни танци на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Програмата завърши с караоке- парти на DJАйвън, в което единствените възрастни, престрашили се да се включат бяха трите инициаторки на Празника.

Съорганизатори на събитието бяха Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Спонсори, осигурили лакомства за участници и зрители бяха отново „Сладък път“, „Никси – 92“ и „Булконс“ – Първомай и „Баничките на дядо Гошо“, но тази година към тях се присъединиха „Бор чвор“ и „Консервинвест“, а хотел „Финест“ помогна за посрещането на част от участниците. 

Да подредиш икебана
Децата от "Хомо луденс" и кръжока по рисуване в село Градина
Водещите
Един дракон броди из пазара...
Рисунка с тебешир
Приказката "приятел в нужда се познава"
Помощниците от "Клуб на радостта"

И Спайдърмен иска да се научи на бийтбокс
Импресията Петел и охлюв
Валерия Бозукова показва меренге

Стъклени цветя от Йорданка Лянгузова
Едно ново трио
Един нов дует - Криси и DJ Айвън

Трио инициатори
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
29 сеп 2020
Последни новини