27 °C

Търси се институция, която да накаже крадец на ток

Митко Лунджов: Не ти ли го бива комшията - бягай!

 В кръговрата на Параграф 22 се завъртяха съседи от вход на „Княз БорисI“ 43 в Първомай. Те установили, че от общото захранване за асансьора и осветлението на стълбището се краде ток, знаят кой е виновникът и не могат да намерят институция, която да им помогне и да накаже крадеца.

В средата  на лятото живеещите във входа забелязват как рязко и с много се увеличава общата им сметка. Започват да търсят причината. С изненада установяват, че един от съседите им е изключен от ЕВН, но въпреки това в дома му свети. Откриват, че от апартамента му до общия електромер има закачен кабел. Това се оказва недостатъчно и полиция, прокуратура и ЕВН не могат да намерят повод да направят проверка и да търсят виновника. Един от съседите -  Митко Лунджов се заема да търси справедливост и от 23 август обикаля, пише жалби, търси институция, която да им помогне. „Тромава е машината на полицията – казва той - не дойдоха дори и да видят този кабел. Всички си намират оправдание и не искат да се занимават. Карат  ме да пиша едни и същи жалби и да ги разнасям от полицията до съда.“ От ЕВН казват, че за тях няма кражба, защото живеещите във входа са  редовни платци. Ако не си плащат обаче, от дружеството няма да търсят защо не се плаща, а просто ще спрат тока. За да повдигне обвинения прокуратурата иска сигурни доказателства. Оттам обясниха, че единствените, които могат да констатират със сигурност, че има неправомерно включване, са представителите на електроразпределителното дружество. От полицията пък са обяснили, че те не са в състояние да определят от кога и в какъв размер е кражбата на ток. Някъде между тези институции се губи и справедливостта за ощетените 12 семейства. А междувременно виновникът, разбирайки, че е надушен си прибира и кабела. Сега вече липсват всякакви основания за претенции към него.

Митко Лунджов разказва, че преди 10 години са имали подобен случай. Тогава за един месец общият електромер навърта 2000kW/ч.  Отказват да платят сметката, пишат до дружеството, правят проверка на електромера за собствена сметка, установяват, че всичко е наред и накрая са принудени да платят сметката. Междувременно цяла зима остават без асансьор и осветление във входа. Тогава не са намерили причината. Сега обаче се пораждат съмнения, че  същият човек е бил виновен за надутата сметка.

„Не ти ли го бива комшията – бягай! – казва Лунджов – Един човек е, а всички сме ощетени и никой не иска да ни помогне.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини