14 °C

Търси се институция, която да накаже крадец на ток

Митко Лунджов: Не ти ли го бива комшията - бягай!

 В кръговрата на Параграф 22 се завъртяха съседи от вход на „Княз БорисI“ 43 в Първомай. Те установили, че от общото захранване за асансьора и осветлението на стълбището се краде ток, знаят кой е виновникът и не могат да намерят институция, която да им помогне и да накаже крадеца.

В средата  на лятото живеещите във входа забелязват как рязко и с много се увеличава общата им сметка. Започват да търсят причината. С изненада установяват, че един от съседите им е изключен от ЕВН, но въпреки това в дома му свети. Откриват, че от апартамента му до общия електромер има закачен кабел. Това се оказва недостатъчно и полиция, прокуратура и ЕВН не могат да намерят повод да направят проверка и да търсят виновника. Един от съседите -  Митко Лунджов се заема да търси справедливост и от 23 август обикаля, пише жалби, търси институция, която да им помогне. „Тромава е машината на полицията – казва той - не дойдоха дори и да видят този кабел. Всички си намират оправдание и не искат да се занимават. Карат  ме да пиша едни и същи жалби и да ги разнасям от полицията до съда.“ От ЕВН казват, че за тях няма кражба, защото живеещите във входа са  редовни платци. Ако не си плащат обаче, от дружеството няма да търсят защо не се плаща, а просто ще спрат тока. За да повдигне обвинения прокуратурата иска сигурни доказателства. Оттам обясниха, че единствените, които могат да констатират със сигурност, че има неправомерно включване, са представителите на електроразпределителното дружество. От полицията пък са обяснили, че те не са в състояние да определят от кога и в какъв размер е кражбата на ток. Някъде между тези институции се губи и справедливостта за ощетените 12 семейства. А междувременно виновникът, разбирайки, че е надушен си прибира и кабела. Сега вече липсват всякакви основания за претенции към него.

Митко Лунджов разказва, че преди 10 години са имали подобен случай. Тогава за един месец общият електромер навърта 2000kW/ч.  Отказват да платят сметката, пишат до дружеството, правят проверка на електромера за собствена сметка, установяват, че всичко е наред и накрая са принудени да платят сметката. Междувременно цяла зима остават без асансьор и осветление във входа. Тогава не са намерили причината. Сега обаче се пораждат съмнения, че  същият човек е бил виновен за надутата сметка.

„Не ти ли го бива комшията – бягай! – казва Лунджов – Един човек е, а всички сме ощетени и никой не иска да ни помогне.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини