Връзката между оргазма и чорапите? Има, има

Бихте ли искали партньорът ви да бъде с вълнени чорапи, докато прави секс с вас? Сигурни сме, че почти всички отговарят отрицателно на този въпрос. Наистина, обикновено това не е гледка, която стимулира сексуалния ни апетит. Холандски учени обаче препоръчват горещо носенето на топли чорапи по време на сексуален контакт на жени, които имат проблеми с достигането до върховата точка на удоволствие.

Според специалистите от университета Грьонинген, дебелите чорапки повишават либидото при дамите и гарантират по-лесно достигане до оргазъм.

Този извод учените направили, след като провели изследване с експериментална група от жени-доброволки. Резултатите са многозначителни –  80% от дамите, носещи чорапи по време на секс, достигнали оргазъм, докато при босите едва 50% можели да се похвалят, че са постигнали пълна удовлетвореност от сексуалния контакт.

Каква е връзката между двете, вероятно се питат повечето от вас.

Учените отговарят – тайната се крие в усещането за безопасност и комфорт, които осигуряват топлите дрехи на носещия ги човек.

При жените с чорапи се наблюдава намалена активност на префронталната кора и амидалата в главния мозък. Точно тези участъци отговарят за възникването на състояния на страх и тревога.

„За да получи оргазъм, жената трябва да се чувства комфортно и в безопасност. Тук е важно всичко, включително приятната обстановка, част от която е температурата на въздуха в помещението“, поясняват учените.

Едва ли някой се съмнява, че сексът е от огромно значение за съществуването на една ползотворна връзка между двама души.

По думите на медиците, активната сексуалност е показател за добро здраве.

И обратното – пониженото либидо може да е сигнал за наличието на някакви скрити заболявания, например диабет, предупреждават специалистите.

Междувременно припомняме, че наскоро изследователи от САЩ съобщиха за своя разработка, която предстои да се появи на пазара и която се явява еквивалент на прословутата виагра, но е предназначена за нежния пол. „Женската виагра“ ще предизвиква сексуално желание при дамите, стимулирайки определени участъци в мозъка, поясняват авторите на идеята.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини