14 °C

Канализацията в Буково събра извънредно съветници

Метин Мюмюн обсъжда с общинарите проекта

Общината да  кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по мярка 321  „основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони реши на извънредна сесия ОбС Първомай. Единствената точка беше, за да се даде „зелена светлина“ за проекта „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа с.Буково“.

Проектът е актуализиран и с малки промени се внася за разглеждане за втори път. През 2010 година е бил одобрен, но е спрян заради липсата на средства. Сега кметът на Буково Метин Мюмюн се надява най- после да бъде осъществен. В него се предвижда подмяна на канализацията за чиста и мръсна вода. В село Буково от години през лятото има режим на водата. Осъществяването на проекта, обаче, няма да реши проблема за водоизточник на селото.

Преди сесията беше проведено заседание на постоянните комисии. На него беше поставен въпроса за водоснабдяването и на други села от общината. Одобрени са проекти за селата Искра, Езерово и Крушево. Илия Ганчев и Митко Хубинов попитаха защо няма проекти за селата Поройна и Дълбок извор. Село Поройна е единственото село в пловдивска област, в което през XXI век няма изкрадена канализация. Отговорът беше, че проектът за тези две села не е осъвременен и е минал на заден план защото би изчерпал средствата, полагащи се за цялата община.

Стойността на проекта за село Буково ще бъде ясна до дни.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.04.2021

Последни новини