6 неща, за да сме модерни в училище

Дори и да си с ученическа униформа, пак можеш да изглеждаш модерно. Понякога всичко зависи от кройката на полата или от крачола на панталона.

Така ще е и тази учебна година, която започва утре.

Ето кои шест неща са достатъчни не само да разнообразят външния ви вид, а и да предизвикат завистта на съучениците ви.

Шапката федора

Федора е филцова шапка, създадена за жени, но в наши дни много по-често носена от мъже.

Напоследък обаче е почти задължителен аксесоар за тийнейджърите независимо от пола им. Всъщност федора е елемент от облеклото на хипстърите - младежите, които искат да са различни от масовия тренд, поради което носят такива дрехи и аксесоари, че да иронизират масовия вкус. Федора обаче стана толкова популярна, че чак минава за обичайна мода, а не за хипстърска.

Височината на шапката обикновено е11,4 см, а периферията е около6,3 см. Тя може да бъде оставена необрамчена - така, както е отрязана с ножицата, а в другия край най-често има широка панделка, която обикаля цялата шапка като колан.

Шапката се прави в различни цветове, но най-носени са в черно, сиво, изпрано и тъмно кафяво.

Думата федора идва от заглавието на пиеса, написана през1882 г. от драматурга Викториен Сарду - "Федора", за актрисата Сара Бернар. Тя играе принцеса Федора. По време на представлението Бернар, известна с увлечението си по мъжките дрехи - тя първа се осмелява да играе мъжки роли, носи шапката с гънки в средата и мека периферия. Жените активистки, които настояват за повече права, веднага възприемат модата.

Мъжете включват федора в градския си гардероб през1924 г. Шапката става модна заради стилния си вид и заради съвсем практическата си употреба - пази главата от вятър и лошо време. Именно затова тя е любимата и на Индиана Джоунс.

Маратонки "Супра"

Не само заради Джъстин Бийбър, който пее на сцената точно с такива високи маратонки, "Супра" са почти задължителната марка за учениците. Всъщност модата идва от скейтбордистите.

"Супра" е мания в цял свят от 5-6 години насам, като няма изгледи точно тази година да затихне. Кецовете са създадени през2005 г. от Ейнджъл Кабада, който дотогава прави дрехи за скейтбордисти. Измисля ги от чиста необходимост - маратонките, които се продават на пазара дотогава, са прекалено ниски и набити, за да може да се кара с тях удобно.

От латински супра означава "по-горе и след това". Първият модел, който се появява - "Скайтопс", е много критикуван от модните диктатори, но е изкупен до последния чифт.
Днес вулканизираната подметка и високият старомоден профил на кецовете са неизменен елемент от уличната и ученическата мода. За това допринесе и стилът на стотици известни музиканти по цял свят, които също ги носят. Сред тях са Джъстин Бийбър, Риана, Джъстин Тимбърлейк и всички от хип-хопа.

Поличка на волани

Тя е къса, с два или три волана, от мек плат, за да не стърчат гънките. Пробива си път сред тийнейджърките от близо 2 години. Най-търсеният цвят е черният, който добре се комбинира с кецовете, обикновено в ярки цветове. За този 15 септември поличката с волани вече е масова. Дотолкова, че полите от задължителните униформи - там, където ги има, се поръчват на шивачки, за да бъдат с волани. Много харесван е и моделът от шотландско каре с 2 волана, като полата завършва отдолу с трети по-малък волан, направен от черна дантела.

 Червен панталон

Може да е и жълт, зелен или син освен червен. Набляга се върху яркия цвят. Панталонът е прав, а крачолите не са много широки, по крака.

Въпреки ярките цветове се носи в хладно и студено време, защото се съчетава със суитшърт. За предпочитане е горната дреха да е едноцветна, защото в противен случай човек ще заприлича на клоун. Един от членовете на популярната момчешка банда "Уан дайрекшън" е сложил и тиранти към червения панталон. За да ги носите обаче, трябва да имате добро телосложение.

 Шапка с козирка 

Това е рапърският фасон шапка, при който козирката е доста голяма.

И тя се носи от момичета и момчета. Единственото по-различно от хилядите такива модели е, че козирката трябва да е повдигната нагоре.

Във времето назад остана стилът, при който тази шапка се носи обърната, т.е. козирката да е над врата.

Дебела карирана риза

Този тип ризи обикновено са бархетни и са известни като дрехите на американските дървосекачи. Това не означава, че у нас ги няма от десетилетия.

Напоследък модата им се връща отново, и то най-вече сред ученическата младеж. Има една-единствена причина за това. Дебелата карирана риза е онази рядка дреха, която притежава силата да прави всяко момче да изглежда яко и в преносния, а и в буквалния смисъл. Дори и Джъстин Бийбър се е снимал с такава, но с къс ръкав. За разлика от другите мъжки трендове, тя пасва на всеки. Има и още едно малко нещо - този тип риза крие петната по нея по-добре от "Вениш", така че практическото значение е огромно.

Най-популярните карирани ризи в училище са на едри червени и черни квадрати.

Съчетават се перфектно със сини джинси и кафяви кожени обувки. Най-горното копче, а може и следващото, се оставят разкопчани.

Източник: http://www.petel.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини