6 °C

За 15-та година в Първомай празнува тракийската музика

Организатори и гости на XV –я Празник на Тракийската музика и песен отбелязаха 70-годишнината на Румен Родопски. Специален поздравителен адрес диплом и юбилеен знак на Празниците бяха връчени на големият народен певец от кмета на общината Ангел Папазов. „В своята музикална кариера Вие сте постигнали много – носител на орден „Кирил и Методий“, почетен гражданин на Сиатъл – САЩ, но най- важното обичан изпълнител от многобройните Ви почитатели в страната и чужбина“ – се казва в поздравителния адрес.

Със стихове на бургазлията д-р Емил Стоянов организаторите на XV Празник на тракийската музика и песен  казаха „Добре дошли в Първомай“ на гражданите и гостите на града, на любителите на народното творчество, на буйните тракийски ритми. Изненада за всички беше и дефилето на малките мажоретки от състава на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, с ръководител Гинка Димова.

Гости на първия ден на празниците бяха екс министър-председателят Георги Атанасов, г-н Мухаджъ Роглу – вицеконсул на генералното консулство на република Турция в Пловдив, проф. Иван Върляков – изпълнителен директор на РАО „Тракия“,  акад. Никола Манев, акад. Петко Радев, акад. Милчо Василев,  председателят на ОбС Дечко Петков, общински съветници, секретарят на Община Първомай – Костадин Ангелов и др. По традиция всички те поднесоха цвете пред архитектурно – скулптурната композиция на Вълчо Камбуров, посветена на гения и таланта, създател на най-ценното ни имане – народната музика.

5 оркестъра се изявиха в първата вечер – „ Дионис“ с ръководител Петър Тенев, Оркестър „Първомай“,  водени от Димитър Илиев, „Пловдив“ със Славчо Атанасов, „Орион бенд“ на Георги Беделев и „Родопски извори“, заедно с ръководителя им Румен Родопски.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
20 яну 2021
Последни новини