За 15-та година в Първомай празнува тракийската музика

Организатори и гости на XV –я Празник на Тракийската музика и песен отбелязаха 70-годишнината на Румен Родопски. Специален поздравителен адрес диплом и юбилеен знак на Празниците бяха връчени на големият народен певец от кмета на общината Ангел Папазов. „В своята музикална кариера Вие сте постигнали много – носител на орден „Кирил и Методий“, почетен гражданин на Сиатъл – САЩ, но най- важното обичан изпълнител от многобройните Ви почитатели в страната и чужбина“ – се казва в поздравителния адрес.

Със стихове на бургазлията д-р Емил Стоянов организаторите на XV Празник на тракийската музика и песен  казаха „Добре дошли в Първомай“ на гражданите и гостите на града, на любителите на народното творчество, на буйните тракийски ритми. Изненада за всички беше и дефилето на малките мажоретки от състава на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, с ръководител Гинка Димова.

Гости на първия ден на празниците бяха екс министър-председателят Георги Атанасов, г-н Мухаджъ Роглу – вицеконсул на генералното консулство на република Турция в Пловдив, проф. Иван Върляков – изпълнителен директор на РАО „Тракия“,  акад. Никола Манев, акад. Петко Радев, акад. Милчо Василев,  председателят на ОбС Дечко Петков, общински съветници, секретарят на Община Първомай – Костадин Ангелов и др. По традиция всички те поднесоха цвете пред архитектурно – скулптурната композиция на Вълчо Камбуров, посветена на гения и таланта, създател на най-ценното ни имане – народната музика.

5 оркестъра се изявиха в първата вечер – „ Дионис“ с ръководител Петър Тенев, Оркестър „Първомай“,  водени от Димитър Илиев, „Пловдив“ със Славчо Атанасов, „Орион бенд“ на Георги Беделев и „Родопски извори“, заедно с ръководителя им Румен Родопски.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини