Гимназията се готви за вековен юбилей

Тази есен се навършват 100г. от откриването на първия гимназиален клас в община Първомай.

В Летописната книга е записано: „1 ноември 1913г. – открива се I-ви гимназиален клас с 42 ученици. Съществуващата дотогава прогимназия се преименува в Борисовградска непълна гимназия.“

СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ вече се готви за честване на юбилея. Колективът е обмислил и приел програма от инициативи и мероприятия, с които ще бъде наситен целият месец октомври. Ще стартират с благотворителен концерт на учениците на Миглена Стоева. Художествени ателиета за приложни изкуства ще покажат творбите си на изложба под ръководството на Йорданка Лянгузова. Очаква се организирането на благотворителен лекоатлетически маратон и състезание по правопис на българския език, които ще въведат в приключение възрастни и ученици. Своята артистичност и полиглотски умения възпитаниците на училището ще могат да покажат на специална вечер, посветена на таланта им. Научен симпозиум от 22 до 25 октомври ще представи интересите на учители, ученици и техните гости в различни спектри на знанията. По време на тържествата ще бъде презентиран сборникa „100 години – 100 страници“, съставен от ученически съчинения и  книгата на Ефтим Стефанов, посветена на историята на училището. Желанието на организаторите е апогей на тържествата да бъде концерт - спектакъл на рождената дата на гимназията -– 1 ноември, в който учители и ученици да покажат най-доброто от съчетаването на традиции и иновации.

Ръководството на училището се надява тази годишнина да се превърне в празник за града и общината, а хилядите възпитаници на гимназията да се включат в различните инициативи, посветени на вековния юбилей.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини