Трима българи на сватбата на Сорос. Вестниците в неделя

24 часа: Миков: Курсът "Дянков" остана в историята

При вчерашното решение за актуализацията на бюджета имаше много доводи, числа и аргументи, което за пореден път доказа, че курсът „Дянков" ще остане в историята. Това заяви пред журналисти председателят на 42-вото Народно събрание Михаил Миков по отношение на отхвърленото от народните представители вето на президента за актуализацията на бюджет 2013.

„Необходима е смяна, за която вчера е имало ясна заявка от министър-председателя, че като фискална политика в следващия бюджет през 2014 година ще продължи". Ние очаквахме и апелирахме за подкрепата на всички народни представители, включително и на тези от ГЕРБ, които заявяваха, че са за социалните придобивки и очаквахме да подкрепят тези заявления с гласуване. Те обаче не гласуваха за решенията за децата с увреждания и за изплащането с бизнеса", коментира още председателят на Народното събрание.

 

24 часа: Шок и ужас на морето

Ако американците бяха малко по-добри в географията и познанията за света, нямаше да си кръщават военните операции със скучни имена като "Шок и ужас", "Пустинна буря" или "Боен чук". Много повече шок и ужас у запознатите биха предизвикали имена като "Градският плаж в Созопол", "Крайбрежната във Варна" или "Тоалетни в BG къмпинг".

Мисля, че всички знаете за какво говоря.

Да се ходи на почивка на море в България, е абсолютен мазохизъм. А за онези, които дават много пари, за да си въобразяват, че не са на "Черррно морре, мноого е добрре", а в Кан, мога само да кажа - сменете дрогата.

Труд: Трима българи на сватбата на Сорос

Близо хиляда души от цял свят ще присъстват на сватбата на милиардера Джордж Сорос. 82-годишният финансист ще мине под венчилото с 41-годишната Тамико Болтън.

Церемонията ще се състои на 21 септември в Ню Йорк. Сред гостите на милиардерската сватба ще има и поне трима българи, научи "Труд" (кои са те - четете в утрешния брой на "Труд").

 

Труд: Подозират пернишката група поне за 7 убийства

Седем убийства най-вероятно могат да бъдат приписани на пернишката група, разкрита и задържана вчера, съобщи БНТ.

Групировката се е занимавала с наркоразпространение, лихварство и черно тото и нейн лидер е бил арестуваният Васил Станков - баща на застреляния преди 7 години пернишки наркобос Райко Кръвта. Освен Станков бяха задържани още 7 души и се очаква да им бъдат повдигнати обвинения за организиране и участие в група за поръчкови убийства.

Непреодолимо желание за мъст става най-вероятната причина да бъде разкрита поредната фабрика за поръчкови убийства. Златко Баретата е улучен от 4 куршума в края на януари пред Съдебната палата. Разследването на тази стрелба събира данни за извършителя, но доказателствата не позволяват задържането и повдигането на обвинения. Стрелецът обаче отвежда разследващите до групата на бай Васо, както е известен в подземните среди Васил Станков, баща на Райко Василев - Кръвта.

 

Стандарт: Доматът с паспорт

Българският домат вече ще има паспорт. Вкусните родни зеленчуци влизат в електронен регистър. Така ще сме сигурни, че салатата на трапезата е нашенска. Идеята на земеделското министерство ще стане факт наесен, обяви земеделският министър Димитър Греков.

Вписването е напълно безплатно. Според министъра така ще се знае какво и кога се произвежда, какви количества ще излязат на пазара, за да се избегне пренасищане.

Ще се ударят и далаверите с вносни зеленчуци, които тормозят от години българските земеделци.

Не става въпрос за облагане с данъци, успокои той производителите. И обеща още един стимул за земеделието. Големи търговски вериги са готови да отворят вратите си за български зеленчуци и плодове. В Пловдив Греков откри първия пазар само за нашенски зарзават.

 

Стандарт: Аквапаркове на промоция

Плащаш веднъж, а два пъти зареждаш адреналина. Ползваш билет с намаление. Времето за забавление ти се удължава, докато истински се наситиш за същите пари. Това са само част от примамливите оферти по високоскоростните водни пързалки и десетките неповторими забавления, които предлагат родните аквапаркове. В момента те се пукат по шевовете от чужденци, предимно руснаци, румънци, германци, но и множество скандинавци. Прииждат и българи от всички краища на страната, но са значително по-малко заради ограничения бюджет. Удоволствието обаче през следващите дни ще бъде достъпно за всички. Суперпромоция за българи до края на летния сезон - 15 септември, предлага най-красивият воден парк в Източна Европа - "Акваполис" на Златни пясъци. В него нашенци могат да влязат два пъти, когато пожелаят, и то само с един билет. Една от най-големите атракции там е "Дива река" - речният воден поток, по който посетителите се спускат с рингове по извивки и неравности. Следва по-голямото предизвикателство "Ниагара", широката 2 м пързалка, по която се хвърчи надолу със скорост 50 км/ч. За търсачите на силни усещания са двете напълно затворени тъмни тръби "Черната дупка", по които се спускат с рингове през неочаквани завои и през места с пулсиращи светлини като в дискотека. Билетите струват според човешкия ръст. До 90 см са безплатни, до 120 см - 16 лева, а над 120 см - 33 лева. Цените падат след 16 часа на 12 лева и 24 лева.

Монитор: Руснаци се жалят: „Душовете падат"

Дъжд от жалби на туристи, отседнали в малките курорти по Южното Черноморие, залива Комисията за защита на потребителите. Руснаците се оплакват от всичко - че падат душовете, крановете на мивките и плочките в банята, че не им сменят кърпите и чаршафите и че не се почистват стаите в хотелите, съобщиха инспектори пред „Монитор". Руснаците са подали най-много жалби - над 70.  Всяко лято комисари правят проверки по Черноморието. Масовите инспекции по Северното са приключили и се  правят само по сигнали.

Сега екипите са се съсредоточили по Южното Черноморие. Там са командировани и инспектори от вътрешността на страната. Те проверяват дали рекламата на обектите отговаря на действителността, както и дали предлаганите услуги от хотелите отговарят на звездите им. Според жалбите много хотели на юг се рекламират като 4-звездни, но условията в тях реално отговарят на 2 звезди.

Хотелиерите пък се оправдават с липса на кадри. Реално обаче те укриват легла и затова не могат да назначат повече камериери или други служители.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини