България премаза Куба на Гран При

Българският национален отбор по волейбол (жени) отнесе с 3:0 гейма Куба в мач от група "D" на турнира Гран При в Макао, предаде БГНЕС.

Пред 2800 зрители в Китай тимът ни стигна до успеха след малко над час игра, давайки само 8 точки на противника си в първия гейм. В отделните части се наложихме с 25:8, 25:15, 25:16. Ели Василева наниза 14 точки за победата ни, докато Добриана Рабаджиева се отличи с 11. Така преди последния мач на Китай сме зад тях в класирането в групата си, тъй като тимът им е с две победи в два мача. Последният им двубой е срещу Холандия днес, докато ние приключихме участието си в тази фаза с едно поражение, именно от домакините.

България ще участва в още две групи в следващите седмици и в крайна сметка за финалите в Япония ще се класират петте най-добри тима и домакинът. Следващата група е в Пуерто Рико, а там освен срещу домакините играем и с Бразилия и Доминиканската република. Първият ни мач е с Пуерто Рико на 9 август. За първи път на турнира Гран При участват цели 20 тима. Финалите ще бъдат в Сапоро от 28 август до 1 септември.

 
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини