Григор е номер 31 в света, Пиронкова е извън топ 60

Първата българска ракета Григор Димитров дръпна с една позиция до 31-ото място в световната ранглиста, след като през изминалата седмица достигна 1/4-финалите на турнира във Вашингтон, предаде БГНЕС.

Българинът защити точките си от Олимпиада и дори прибави нови, заради което дръпва напред. Във вторник Григор може да защити 30-те си точки от Ю Ес Оупън и Банкок, стига да отстрани Марсел Гранойерс в първи кръг в Монреал. Следващата стъпка пък би бил мач с Анди Мъри.

На двойки Григор има нов личен рекорд - 68-о място в света след достигането на полуфинал във Вашингтон с Микаел Льодра. Тихомир Грозданов е втора ракета на България с 466-ата си позиция в света.

Цвети Пиронкова пък падна с 6 места до 66-ата позиция в световната ранглиста. Българката не участва на никакви турнири през миналата седмица и се отказа и от този в Торонто през тази. Тя ще се появи на корта на за надпреварата в Синсинати, стартираща на 12-и август.

В топ 10 при мъжете няма промени - Новак Джокович остава лидер пред Анди Мъри и Давид Ферер. При жените Виктория Азаренка сменя гаджето на Григор Мария Шарапова като втора в ранглистата.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини