Тапа по пътя за морето. Вестниците в неделя

„24 Часа": Ден 51: Полицаи опитаха да спрат протестиращите да стигнат до Орлов мост

20:50 Протестиращите в София блокираха Орлов мост. Част от тях седнаха на пътното платно. Преди малко недоволните граждани направиха път на тролей номер 2, който се движи от ж.к. „Хаджи Димитър" към ж.к. „Бъкстон". Колата на градския транспорт беше празна. Тя доста време стоеше на място на Орлов мост, тъй като не можеше да премине заради шествието.
Сред протестиращите има такива, които са дошли с малките си деца, с домашните си любимци. Има и колоездачи. Незначителна част от шествието се разотива. Тези, които са останали, скандират „червени боклуци", свирят със свирки, развяват български знамена.

„Монитор": Сървайвър поведе протеста към Евксиноград

Участникът от Сървайвър Любен Иванов поведе вчера протестен пешеходен поход "Орешарски марш" от столицата до резиденцията на властта Евксиноград. Той организира инициативата през „Фейсбук", но само още трима души се решиха да се включат в шествието до морето. Скромната група потегли сутринта от площад „Независимост", а маршрутът им прекосява Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна. Участниците в марша планират да стигнат резиденцията за 11 дни и там отново да поискат оставката на кабинета и на летуващите депутати. Те очакват по време на похода из страната към тях да се присъединят и други ентусиасти. Вече са набелязали и местата по маршрута, в които смятат да нощуват.

„Стандарт": 20 миньори от Ораново в болничен

20 миньори от рудника на смъртта "Ораново" са излезли в болничен. Те са дали на шефовете си медицинските бележки след пробива и свличането на кална маса на 16 юли, която уби Асен Стойнев, Христо Младенов, Николай Михайлов и Иван Лазаров на над 300 метра под земята. Това призна управителят на рудника Валери Манов. На щат в "Ораново" бачкат 255 миньори. "Предстои да разберем дали имат намерение да се връщат на работа, или ще напуснат. Сами ще направят своя избор", допълни управителят на рудника.

„Труд": Тапа по пътя за морето

Километрични опашки от автомобили се вият вече десетина дни в района на гара Яна по пътя за морето, където движението е отклонено заради строежа на автомагистрала "Хемус", видя вчера екип на "Труд".
"Това са магистралите на България, в тая жега тия условия са абсолютно непоносими за пътуване", оплакаха ни се изнервени шофьори.
Местни издадоха, че задръстването може да бъде избегнато, ако се мине по пътя за Елин Пелин през Столник и се излезе директно на магистрала "Хемус". "Защо няма нито един полицай, който да упътва шофьорите. Ако ми дава всеки по 1 лв., ще издам трасето", посочи Емо от Богров.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини