"Зовът на кукувицата". Криминалето на Роулинг победи и "Ад" на Даун Браун.

Въпреки че Джоан К. Роулинг се ядоса на фирмата, която разкри, че именно тя се крие зад псевдонима Робърт Галбрейт, този подход се превърна в доста добър ход за рекламна кампания на новата книга "Зовът на кукувицата".

Криминалният роман стана най- продаваната книга в САЩ като изпревари дори "Ад" на Даун Бран, останал на втора позиция.

Авторката, написала поредицата за Хари Потър, реши да покаже таланта си и като автор на кримки, но пусна творбата си под псевдоним. Оказа се, че докато зад книгата стоеше името на Галбрейт, романът не се радваше на особени успехи.

Ето, че с разкритието на истината, книгата бе посрещната с голям интерес, а Роулинг не пропусна да се почувства предадена, затова, че са разкрили истинската й самоличност.

Дали поведението й е единствено рекламен трик, едва ли ще разберем, но явно целта на писателката е постигната и "Зовът на кукувицата" се радва на интереса на читателите. 

Трета по продажби, според класацията на независимите вериги книжарници, търговци на едро и разпространители в национален мащаб, е "Пръв поглед" на Даниел Стийл.

Следва я книгата на Даниъл Силва "Англичанката", а пети в подредбата се нарежда романът на Халед Хосейни "А планините ехтяха".

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини