12 °C

Дават 1500 лева заплата, за да ядеш и пиеш

Необичайна обява за работа взриви социалните мрежи. Търсят се двама професионални чревоугодници, които срещу заплата от 1500 лв. трябва само да ядат и да пият, а след това да описват позитивните емоции, които е изпитал храносмилателният им тракт, съобщава "Труд".Работодател на двамата щастливци ще е инициативата “100-те национални кръчми на България”, която досущ прилича на едноименното туристическо движение за 100-те обекта. Както при Българския туристически съюз, и тук има книжки, в които се събират печати от 100 фиксирани заведения по цяла България. В полетата на някои от кръчмите има усмивчица - това означава, че приносителят на книжката ще получи 5% или 10% отстъпка от сметката. Вече няколко хиляди българи обикалят с книжки в ръка заведенията, които са пръснати в цялата страна.

Двамата професионални гастротуристи ще дегустират менютата на кръчмите по два маршрута в Северна и Южна България. За да спечелят работата, кандидатите трябва да са пълнолетни, да се справят професионално с махмурлука и да не се плашат от здраво ядене и пиене, пише в изискванията за заеманата длъжност.

Освен в страницата на “100-те кръчми” във фейсбук, обявата вече е публикувана и в няколко сайта за подбор на персонал.

Част от служебните задължения на платените туристи е да описват във фейсбук със снимки и текст своите преживявания, за да могат хилядите българи с широка банкетна култура да се информират кои са местата, в които могат да си отпуснат душата. За да докажат разказваческия си талант, мераклиите за апетитната службица трябва да публикуват една кратка история и снимки от любимата си пивница във фейсбук страницата на “100-те кръчми”, а останалите посетители чрез своите лайкове ще изберат най-добрите двама чревоугодници. Те ще са щастливците, които ще получат назначението.

100-те кръчми, които членуват в инициативата, са подбрани лично от двама приятели - Митко от Пловдив и Ники от София, които решили да опишат най-добрите заведения, защото често им се случвало да замръкнат в някой български град и да не знаят къде да отидат да хапнат и да пийнат. Самите кръчми не участват в спонсорирането на инициативата, въпреки че тя си е чиста реклама за тях.

“100-те кръчми” се самофинансира единствено от продажбата на книжките за печати, които струват по 2,90 лв. Отскоро има и мобилно приложение, което замества книжката - всяка кръчма вече има QR код и със сканирането му посетителят отчита, че я е посетил.

Източник: http://www.petel.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини