Нещата, които не бива да правите ежедневно

Обикновено на хората се казва какво трябва да правят, за да успеят и много по-рядко какво не бива да правят. Всъщност успехът трябва да се разглежда и от двете страни, защото е много важно човек да бъде наясно с това от какво трябва да се въздържа, за да постигне целите си. Понякога бездействието може да бъде също толкова важно, колкото и действието.

Ето и кои са нещата, които трябва да изключите от ежедневието си, ако искате да увеличите своята производителност и да постигнете желаното благосъстояние:

1. Проверявате телефона си, докато говорите с някого. Ако се огледате наоколо, дори по улицата, ще видите хиляди вторачени лица в своите телефони. Игнорирайте своя мобилен телефон, докато водите разговор с някой човек. По този начин ще покажете нужното уважение и внимание. Дори да проверявате телефона си машинално, другите хора го забелязват и в някои случаи това би ви изиграло лоша шега.

2. Мислите ви са разпилени. Най-лесният начин да бъдете най-умният човек в стаята е като обръщате най-много внимание на случващото се в нея. Когато сте на фирмено събрание, опитайте се да се вслушвате във всяка дума и всяко изказване. По този начин ще научите много неща, които със сигурност са ви убягвали по-рано.

3. Не се фокусирате върху работата си. Вече стана въпрос за мобилния телефон. Трябва да ограничите достъпа си до него не само когато говорите с някого, но и когато вършите важна работа. Същото важи и за развлекателните сайтове, отворени на компютъра ви. Забравете за всичко, което може да ви разсее от важната работа, която вършите в момента.

4. Оставяте миналото да диктува бъдещето. Грешките са ценни и е полезно да се учите от тях. Но всичко свършва дотук. Трябва да оставите миналото и да не се вторачвате в него. Ако трябва променете своята гледна точка, за да бъдете достатъчно отдадени и фокусирани върху бъдещите проекти. В случаите, когато нещо се обърка, приемете това като урок, от който трябва да извлечете определени поуки. Когато нещо се обърка при някой друг, приемете това като възможност да покажете разбиране и милосърдие.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини