Деца търсят "Път през пустинята"

Ваканционното училище в евангелската църква в Дебър отвори врати. Над 50 деца изучават 5 истории от Стария завет от Библията, а темата тази година е „Път през пустинята“. 

През първите дни говорихме как Бог изведе израелтяните от египетско робство и раздели Червеното море, за да преминат. Учихме десетте Божии заповеди, дадени на Моисей на планината Синай и как в пустинята Бог направи от горчивия извор да тече сладка вода, от която да  пият жадните израелтяни – разказват деца и учители. След всяка беседа „учениците“ отговарят на въпроси, драматизират историите, състезават се разделени на отбори да покажат повече знания. Отборите са 12 - колкото и израелевите племена, всяко със свое име и знаме. На „Базара на труда“ пък малчуганите изработват предмети, свързани с урока. Така те създадоха плочки с Божиите заповеди, украсиха торбички, в които да сложат изработените предмети. Всеки ден закачат на своя огърлица цитат от Библията, и така ги научават с лекота. Уроците за деня завършват със забавни игри в двора на църквата.

Тази година, освен много доброволци, в помощ на децата са и лагерници от САЩ. Те са им полезни в заниманията по ръчен труд и учат децата на английски песни и стихове.

Ваканционното училище се провежда традиционно в края на месец юли и отваря врати за всички любопитни и свободни деца, независимо от религиозната им принадлежност.

Теодора Кирякова

,

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини