На откриването на магистралата присъствал и кметът

На откриването на АМ „Тракия“ днес е присъствал и кметът на община Първомай – съобщават от информационна агенция „Стандарт news””.

 С приповдигнат тон средствата за масова информация съобщават за събитието, очаквано повече от 40 години. В последните години изграждането на пътища в България се превърна в арена на спорове и политически борби. Неведнъж днешните управляващи повдигаха въпроса дали е разумно да бъдат хвърляни пари за изграждането на такова съоръжение, докато хората мизерстват с ниски доходи и без работа. Въпреки това, всички приемат днешния ден като празник и са доволни от улеснението и съкратеното време за пътуване до морето. Президентът Росен Плевнелиев и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева прерязаха лентата на последния изграден участък–  пътен възел „Зимница“.

Между депутати, министри и кметове, присъстващи на събитието, се оказа и Ангел Папазов. Според „Стандарт news“, той е благодарил на министър Терзиева за изградената връзка между Пловдивска и Старозагорска области.

След официалното откриване на магистралата „Тракия“, президентът е обявил, че догодина ще бъде готова и АМ „Марица“. Жителите на общините, в близост до пресичането на двете магистрали очакват изграждането на пътен възел „Оризово“, за да може пътуващите от Бургас към Хасково и Свиленград с лекота да преминават от едната посока към другата.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини