През лятото водопроводните аварии зачестяват

През летните дни авариите във водопреносната мрежа в Първомай зачестяват и основната причина за това не  е само горещото време. При резките промени на температурите (както в края на миналата седмица) почвата бързо се променя. Това води до разместване на пластовете и създава проблеми за етернитовите тръби, които са слаби и не издържат на натиска. Горещото време също влияе лошо на този материал. Освен това в летните дни се увеличава потреблението на вода.

Водопреносната система на Първомай и селата в общината се нуждае от обновяване, но през последните години вместо това се кърпят положените тръби и спешно се отстраняват авариите. Единственият по-сериозен ремонт е направен на улиците „Раковски“ и „Чавдар“. 

Приключи реконструкцията на почти 15км водопроводна мрежа в село Бяла река. Подменени са около 200м тръби и в село Буково. Там за пръв път няма режим на водата от много години, но проблемът не е решен. За да не остава селото без вода трябва спешно да се намери нов водоизточник.  На дневен ред е проектът за воден цикъл в Първомай- очаква се скоро да тръгнат и ремонтните дейности по него.  Готови са и чакат одобрение проектите за водоснабдяване на селата Градина и Крушево. 

Телефонът на който можете да позвъните в случай на авария е 0336 6 31 76. На него денонощно има дежурен.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини