Направена е реконструкция на довеждащ водопровод, захранващ Първомай, с. Градина и с.Крушево

    На 26 октомври 2023 година, Димитровден и празник на строителя, съгласно Заповед на РДНСК – Пловдив беше проведена Държавна приемателна комисия, с която се въведе в експлоатация  и се финансира реконструкцията на довеждащите водопроводи от Напорни резервоари /НП/  2500 м3  до Помпена станция III подем, с които се осигурява захранването с питейна вода на гр. Първомай, кв. Дебър, с. Градина и с. Крушево.

     Проектът, за който е издадено Разрешение за строеж от 2020 година, се реализира по Оперативна програма ,,Околна среда 2014-2021”.

     С изпълнението на проектните дейности се подмени изцяло стария и амортизиран етернитов водопровод. Новият е с чугунени тръби, с дължина на трасето 2500м. Чрез настоящия проект, Община Първомай, съвместно с ВиК ЕООД, гр. Пловдив  решиха проблема с честите аварии, загубата на питейна вода и липсата на налягане във водопреносната и водопроводната мрежа на гореизброените населени места.

      Ръководството на община Първомай продължава да работи за подобряване състоянието на инфраструктурата в града и населените места от общината.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини