Движение "Русофили" възстанови дейността си в общината

Неотдавна, на свое събрание Общинската структура на Национално движение „Русофили“ възстанови своята дейност и избра ново ръководство. Председател на общинската структура стана Стоян Керанов - Председател и членове на ръководството Антонина Богданова, Пенка Ушева, Васил Шапатов и Катя Панайотова. Ръководството кани за членове на движението всички учили и работили в страните на бившия СССР, работили или желаещи да работят с партньори от Русия, духовно и професионално свързани с народите на Руската федерация и всички приятели на Русия от Община Първомай

   Национално движение „Русофили“ е гражданско, неправителствено сдружение, юридическо лице по смисъла на Закона за юридическите лица с предмет на дейност развитие на Българо- Руските отношения. Движението работи в съответствие с Конституцията на Република България и българското законодателство.

   В Националното движение „Русофили“ членуват

български и чуждестранни физически и юридически лица, които приемат връзките между двете суверенни държави- Република България и Руската федерация и дружбата между двата народа в свят на равнопоставеност, диалог и сътрудничество изключващ насилието и принудата. Движението работи за създаване и утвърждаване на  икономически и духовни връзки и тяхното развитие на базата на вековното приятелство между двата народа, на основата на историческите и православно - християнските и славянските идеи.

   На територията на Община Първомай Общинската структура на движението ще работи за разпространение на Руската култура и изкуство чрез организиране с подкрепата на Български и Руски институции на регулярни прояви като гастроли на руски музикални и състави, срещи на гражданите с културни творци и дейци в духовната сфера. Началото на това сътрудничество в Общината е концерта на Альона Биккулова на 1 юли от 19,30 часа.  Общинската структура на движението ще стимулира изявите на самодейни състави към читалище „Св.св.Кирил и Методий“ с руски репертоар.

  В Община Първомай движението ще работи за разширяване изучаването на руски език от подрастващото поколение. През учебната 2013-2014 година е организирано безплатно изучаване на Руски език в по една група на ОДЗ „ Марица“ и ОДЗ „8-ми март“ с високо квалифициран преподавател по Руски език, като се предвижда това обучение по желание на родителите да се организира и в други детски заведения на Общината. Движението ще работи и за създаване и утвърждаване на връзки между бизнеса в Общината и руски партньори.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини