14 °C

Движение "Русофили" възстанови дейността си в общината

Неотдавна, на свое събрание Общинската структура на Национално движение „Русофили“ възстанови своята дейност и избра ново ръководство. Председател на общинската структура стана Стоян Керанов - Председател и членове на ръководството Антонина Богданова, Пенка Ушева, Васил Шапатов и Катя Панайотова. Ръководството кани за членове на движението всички учили и работили в страните на бившия СССР, работили или желаещи да работят с партньори от Русия, духовно и професионално свързани с народите на Руската федерация и всички приятели на Русия от Община Първомай

   Национално движение „Русофили“ е гражданско, неправителствено сдружение, юридическо лице по смисъла на Закона за юридическите лица с предмет на дейност развитие на Българо- Руските отношения. Движението работи в съответствие с Конституцията на Република България и българското законодателство.

   В Националното движение „Русофили“ членуват

български и чуждестранни физически и юридически лица, които приемат връзките между двете суверенни държави- Република България и Руската федерация и дружбата между двата народа в свят на равнопоставеност, диалог и сътрудничество изключващ насилието и принудата. Движението работи за създаване и утвърждаване на  икономически и духовни връзки и тяхното развитие на базата на вековното приятелство между двата народа, на основата на историческите и православно - християнските и славянските идеи.

   На територията на Община Първомай Общинската структура на движението ще работи за разпространение на Руската култура и изкуство чрез организиране с подкрепата на Български и Руски институции на регулярни прояви като гастроли на руски музикални и състави, срещи на гражданите с културни творци и дейци в духовната сфера. Началото на това сътрудничество в Общината е концерта на Альона Биккулова на 1 юли от 19,30 часа.  Общинската структура на движението ще стимулира изявите на самодейни състави към читалище „Св.св.Кирил и Методий“ с руски репертоар.

  В Община Първомай движението ще работи за разширяване изучаването на руски език от подрастващото поколение. През учебната 2013-2014 година е организирано безплатно изучаване на Руски език в по една група на ОДЗ „ Марица“ и ОДЗ „8-ми март“ с високо квалифициран преподавател по Руски език, като се предвижда това обучение по желание на родителите да се организира и в други детски заведения на Общината. Движението ще работи и за създаване и утвърждаване на връзки между бизнеса в Общината и руски партньори.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини