Играта загрубя, летят домати и яйца. Преглед на печата

„Стандарт": Играта загрубя

Парламент и правителство изживяха най-тежките си мигове вчера. Още от сутринта Народното събрание бе обсадено от протестиращи. Вътре премиерът Пламен Орешарски не можа да получи одобрението на депутатите за новото си вице Даниела Бобева, защото нямаше кворум. Този път освен ГЕРБ липсваха и избраниците от "Атака". Тръгналите да излизат депутати от БСП и ДПС бяха посрещнати с домати и яйца. Наложи се полицаите да правят живи щитове, за да ги изведат. Социалистите пък се питаха какво му стана на Волен, че им извъртя такъв номер.
"Кабинетът не може да работи без парламент", предупреди Орешарски. По-късно след спешни телефонни разговори червени депутати заявиха, че "Атака" ще се върне в залата днес. Първо да разчистят пред парламента, казаха пък хората на Волен.


24 Часа": "Атака": В България се извършва преврат срещу държавността

В България се извършва преврат срещу държавността, законно избраното Народно събрание и обществения строй". Това заяви председателят на партия АТАКА Волен Сидеров.
И продължи: "Извършват го изгубилите изборите партии като ДСБ, СДС, РЗС, заедно с провалилата се във властта партия ГЕРБ чрез активиране на няколкостотин вандалстващи по улиците на София. В помощ на превратаджиите работят основни национални медии като държавната телевизия БНТ, БиТиВи, Нова телевизия и Канал 3.

„Новинар": Рокади в енергетиката

Сериозни рокади в енергийния сектор бяха извършени. Шефовете в АЕЦ "Козлодуй", "Мини Марица изток" и "ТЕЦ Марица изток 2" бяха сменени. Чистката стана с решение на съвета на директорите на "Български енергиен холинг".
От АЕЦ "Козлодуй" си тръгнаха директорите Валентин Николов, Теодор Шопов и Валентин Груев. За техни заместници бяха посочени Иван Генов, Александър Николов и Георги Христозов. Промени има и в Съвета на директорите на "Националната електрическа компания", където Борислав Борисов сдаде мястото си на Сава Савов.

„Труд": Уволниха шефката на Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие"

Шефката на Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие" Деница Николова е била освободена заради несъответствие с изискванията за заемането на длъжността и на длъжностната характеристика, както и за установени нарушения при назначението й. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
При извършена проверка са констатирани нарушения при провеждането на конкурсната процедури за длъжността „Главен директор на Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие".

„Дума": Цар Киро и съпругата му са осъдени за укриване на данъци

Пловдивският окръжен съд осъди вчера за укриване на данъци Кирил Рашков, известен като Цар Киро, и Костадинка Рашкова. Това е третата осъдителна присъда за Рашков и съдът му наложи едно общо наказание от две години и половина затвор. На неговата съпруга е наложено административно наказание глоба от 3000 лева, защото е неосъждана.
Двамата бяха признати за виновни в това, че от 15 април 2003 г. до 15 април 2011 г. са укрили данъци за 267 320 лв. Преди присъдата двамата са решили да си платят данъците, които заедно с лихвите възлизат на 480 781 лв.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини