Има няколко предложения за свободното време на децата през юли

За свободното време на учениците през лятото има малко предложения, повечето от които са частна инициатива и са съсредоточени през месец юли

От 1 юли в Народно читалище „Пробуда“ – Дебър ще отвори врати лятното училище. В продължения на 5 дни желаещите деца ще усвояват умения да си служат с думите, да творят в кухнята, ще се запознаят с шахмата и ще научат други полезни уроци. Заниманията са безплатни и са част от календара на читалището.

 В двора на Евангелската църква в Дебър и тази година ще се проведе ваканционно училище. То очаква желаещите между 23 и 28 юли, а в уроците ще вземат участие и гости от САЩ. 

В Първомай предложенията за децата са две – обучение по плуване и лятната школа „На море в Първомай“, и двете  се провеждат за втора година. Курсът по плуване вече започна. Той се води от Атанас Статев от понеделник до петък всеки ден и се заплаща на час. Школата тази година ще предложи народни и модерни танци, водени от Ангелина Кръстева; с музика ще занимава малчуганите Жанета Стоилова; Ани Лозева и Мария Трендафилова ще провеждат игри и занимания на английски език. За децата са замислени още куп изненади в продължение на 2 или 3 седмици, в зависимост от желанието и интереса на родителите. В края на август, при интерес, школата отново ще отвори врати. „На море в Първомай“ можете да отидете всеки ден след  9.00 часа, понеделник - 1 юли. Подробности и заплащане в читалище „Св.св. Кирил и Методий“.

В село Градина продължава Лятната академия по изобразително изкуство, водена от Иван Генов.

Още един вариант за момчетата и момичетата са вечерните занимания по пилатес и хорà, заедно с техните родители.

С това се изчерпват предложенията за ваканцията в рамките на града и общината, а алтернативата са кафенетата и компютрите.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини