Костов поръча: Десен фронт без Бойко. Преглед на печата

„Труд": Десети ден на протеста: Полицията арестува 22-ма провокатори

22-ма души, посочени от протестиращите като провокатори, са били задържани на иначе мирния протест в неделя, съобщи МВР. Те са били отведени в Четвърто районно в София. В района на НДК е имало опит за нарушаване на обществения ред и е възникнало напрежение. Двама са били разпознати като инициатори на напрежението и са предадени на прокуратурата по компетентност, посочва още полицията в официално съобщение. Част от тях били без документи за самоличност, в друга - са открити забранени предмети. Шестима са отведени в други две столични районни управления. Повече от 200 са били отклонени от тазвечерното протестно шествие, за да не се допусне нарушаване на обществения ред.

„24 Часа": Няколкостотин души на митинг-шествие на „Атака"

Няколкостотин души взимат участие в митинг-шествие на „Атака". Проявата е под надслов „Не на омразата".

Митингът се води от лидера на партията Волен Сидеров.

Хората тръгнаха от централата на „Атака" на ул. „Врабча", преминаха по ул. „Московска", а крайната цел е паметника на Васил Левски.

"В София през последните седмици е залята от агресия, партия "Атака" се изразява против тази агресия. Искам да покажа на българското общество, че ние сме здравомислеща политическа партия", заяви Волен Сидеров в началото на митинга. Той държи лозунг, който гласи - "България не иска омраза и агресия, а икономически ръст и по-високи доходи".

„Стандарт": Костов поръча: Десен фронт без Бойко

Десен реформаторски блок ще отвоюва властта от мафията и ще я върне на хората. Това заяви Иван Костов пред Националното събрание в НДК, преди да се оттегли от лидерския пост. Той посочи като противници политиците, които позволяват злоупотребите на монополистите. Заръката му ГЕРБ да не са сред партньорите на ДСБ ще бъде спазена от новия лидер Радан Кънев, стана ясно на форума. "Ще направим невъзможното, за да консолидираме реформаторското пространство", заяви 37-годишният адвокат, след като бе избран за председател. Той съобщи, че ДСБ вече са получили оферта от Бойко Борисов. "Ще я отклоним възпитано", каза Кънев, с което си спечели бурни аплодисменти.

„Новинар": Бунт в ГЕРБ срещу Цветанов и Фидосова

Бунт назрява в ГЕРБ срещу ръководството на партията. Искра Фидосова и Цветан Цветанов мачкат хората по региони. Това обявиха ексдепутатите от ГЕРБ Иван Петров и Павел Димитров пред Нова телевизия. Заради това преди ден се е провела първата сбирка на недолни бивши и настоящи членове. Те настояват за среща с лидера им Бойко Борисов, за да проведат сериозни разговори относно порблемите и машинациите в партията. Петров уточни, че сериозно недоволство към ръководството на ГЕРБ има и от страна на предишни министри.

„Дума": Разбиха схема за фиктивни сделки с месо

Служители на ГД "Национална полиция" и ДАНС разбиха схема за фиктивни сделки с месо. По оценка на експертите щетите за бюджета от невнесени данъци надхвърлят 1 млн. лв. Съвместната операция е осъществена под наблюдението на Специализираната прокуратура, съобщиха от МВР. Според събраните данни от 2011 г. до момента на територията на страната била организирана и експлоатирана схема за неправомерно приспадане на ДДС. Дружества със значителни задължения към бюджета осъществили вътрешнообщностни доставки на пилешко месо от Полша и Румъния. Стоката продавали на крайните клиенти на занижени цени, междувременно отчитали покупки от дружества от типа "липсващ търговец" и/или "бушон". По познатия модел "фирмите бушони" се оказвали собственост на хора с нисък социален статус. Крайният резултат от схемата с фиктивни сделки бил избягване на плащането в пълен размер на ДДС и корпоративен данък.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини