17 °C

Съветниците тълкуваха наредба

Едно и също физическо лице може да управлява две общински дружества- приеха  общинските съветници на проведената вчера редовна общинска сесия. Те трябваше да разтълкуват, това което е записано в чл.41,ал.1,т.4 в Наредба за реда и управлението на общинското имущество, включено в общински търговски дружества и предприятия с общинско участие. Текстът гласи:

„Чл.41 /1/ Не могат да бъдат управители на дружества с ограничена отговорност, физически лица, които:

………

4.Са управители и членове на изпълнителни и на друго общинско предприятие – еднолично търговско дружество.“

Тълкуването беше поискано като допълнителна точка в дневния ред на редовната сесия на Общински съвет, проведена вчера. Вносител е зам. кмета Николай Митков, а поводът както той обясни по време на една от комисиите, е работата на д-р Румяна Бойлова като управител на две общински дружества – Медицински център I и МБАЛ – Първомай. Решението е  единственото, което не беше взето единодушно. Между четиримата въздържали се беше и Илия Ганчев, който по времето на приемането на тази наредба е бил  председател на общински съвет. Неговото мнение е, че не е работа на ОбС да тълкува наредби.

Още 13 точки от дневния ред обсъдиха общинските съветници. Между тях и предложения ремонт на общинския бюджет. В него постъпиха от държавата над 33000лв. за дейности в областта на образованието, което освободи ресурс от постъпленията от местни данъци и такси. На ОДЗ „8 март“ безвъзмездно беше предоставена сградата на туристическото дружество. Петър Ганев използва разглежданата точка, за да каже, че е време проблемът с местата в детските градини да започне да се решава кардинално – чрез ново строителство или реконструкция на сградата на ОУ „Христо Ботев“.

След решение на местния парламент, безвъзмездно ще може да ползва общински имот и структурата на Съюза на инвалидите в България.

Съветниците гласуваха тегленето на краткосрочен заем във връзка с предстоящите разплащания по проекта за почистване и корекция на речното корито на река Тополовска в село Дълбок извор. А за проекта за воден цикъл в Първомай ще бъде издадена запис на заповед в полза на Министерството на околната среда и водите.

В края на сесията беше гласувана и финансова помощ за Татяна Манахилова в размер на 1500лв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини