10 °C

Съветниците тълкуваха наредба

Едно и също физическо лице може да управлява две общински дружества- приеха  общинските съветници на проведената вчера редовна общинска сесия. Те трябваше да разтълкуват, това което е записано в чл.41,ал.1,т.4 в Наредба за реда и управлението на общинското имущество, включено в общински търговски дружества и предприятия с общинско участие. Текстът гласи:

„Чл.41 /1/ Не могат да бъдат управители на дружества с ограничена отговорност, физически лица, които:

………

4.Са управители и членове на изпълнителни и на друго общинско предприятие – еднолично търговско дружество.“

Тълкуването беше поискано като допълнителна точка в дневния ред на редовната сесия на Общински съвет, проведена вчера. Вносител е зам. кмета Николай Митков, а поводът както той обясни по време на една от комисиите, е работата на д-р Румяна Бойлова като управител на две общински дружества – Медицински център I и МБАЛ – Първомай. Решението е  единственото, което не беше взето единодушно. Между четиримата въздържали се беше и Илия Ганчев, който по времето на приемането на тази наредба е бил  председател на общински съвет. Неговото мнение е, че не е работа на ОбС да тълкува наредби.

Още 13 точки от дневния ред обсъдиха общинските съветници. Между тях и предложения ремонт на общинския бюджет. В него постъпиха от държавата над 33000лв. за дейности в областта на образованието, което освободи ресурс от постъпленията от местни данъци и такси. На ОДЗ „8 март“ безвъзмездно беше предоставена сградата на туристическото дружество. Петър Ганев използва разглежданата точка, за да каже, че е време проблемът с местата в детските градини да започне да се решава кардинално – чрез ново строителство или реконструкция на сградата на ОУ „Христо Ботев“.

След решение на местния парламент, безвъзмездно ще може да ползва общински имот и структурата на Съюза на инвалидите в България.

Съветниците гласуваха тегленето на краткосрочен заем във връзка с предстоящите разплащания по проекта за почистване и корекция на речното корито на река Тополовска в село Дълбок извор. А за проекта за воден цикъл в Първомай ще бъде издадена запис на заповед в полза на Министерството на околната среда и водите.

В края на сесията беше гласувана и финансова помощ за Татяна Манахилова в размер на 1500лв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини