13 °C

Не се знае до кога асансьорите в подлеза няма да работят

Никой не можа да ни каже кога платформите в новия подлез ще заработят отново. Скоро ще стане месец откакто те са спрени за профилактика. На стъклата им са поставени табели, които ни уведомяват, че няма да работят – това, което е очевидно и никъде няма поставен срок- това, за което питаме.

Звъним на един от фирмените телефони, изписани над вратата на асансьора. Отговаря служителка с приятен глас. Тя ни насочва към управителя Румен  Петров и ни дава неговия телефон. Човекът също отговаря веднага. Питам – каква профилактика се извършва и до кога ще продължи? Обяснява: по изискване ежегодно трябва да се проверяват манометрите на асансьорите. Свалят се и се носят в лаборатория. Когато замерването завърши и ако се окажат в ред веднага ще бъдат монтирани. На въпроса ни кога се очаква това да се случи – отговорът е питайте следващия във веригата – Атанас Петров. Той също обясни, че Технически надзор изисква да се замерват манометрите. Това се прави в лаборатория в северна България. Лично ги е занесъл и не знае колко е натоварена лабораторията, за това не може да прецени кога ще са готови. На финала – не може да ни даде телефон, защото знае само адреса.

Не проявих повече настоятелност, защото очевидно това  няма да пусне асансьорите. Изводите – единственият възможен начин инвалиди и възрастни хора да преминат през линията е с автомобил. Майките с колички са максимално затруднени. Отиването им пък до втория перон на гарата е отрязано напълно. Почти един месец.  Не разбираме от асансьори. Може би е невъзможно да има резервни манометри, които да се монтират докато тези са на проверка. Чудно е само как на други места платформите не спират да работят. Мнозина се опасяваха, че асансьорите в подлеза ще се развалят често и няма да вършат работата, за която са предназначени. Оказа се, че е нужно да бъдат повредени – профилактиката може да продължи толкова дълго, че да забравим, че ги има.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини