Ученичка от СОУ ”Проф. д-р Асен Златаров" ще представя България на научен форум в Абу Даби

Мария Сребрева

Мария Сребрева – ученичка  от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ - Първомай, заедно с още двама ученици ще представят България на Световното младежко изложение „ International EXPO Science” от 13-19 септември 2013г. в Абу Даби / Обединени арабски емирства/. Тя получи това право заради отличното си представяне на Националния конкурс „Млади таланти“ 2013 с разработения от нея проект „Занималнята на Лоли“- предназначен за деца с логопедични проблеми. Ръководител на работата ѝ е Ваня Георгиева.

За 15-та поредна година млади научни таланти от цялата страна се съревноваваха с разработените от тях проекти в областта на социалните и естествените науки, информационните и комуникационните технологии.

На финала на конкурса, който се проведе в периода 29-31 май т.г. в гр. София, журито определи да участват 40 млади таланти – автори на 29 научни проекта. На церемонията, в учебния център на Министерството на образованието Мария и другите победители получиха сертификат и награди.

Международното изложение на науките 2013 е най-мащабното събитие в ОАЕ, фокусирано върху научното творчество на млади кандидат-учени от целия свят. Участниците и делегациите ще са от петте континента , като ще има представители от 76 държави и 169 организации. Европа държи първенството по брой държави, които ще я представляват – 29.

Ръководството на училището сподели: Гордеем се с Мария! Пожелаваме ѝ успешно представяне на този толкова висок и престижен форум!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини