Дани Каназирева: Областен управител от ДПС – шамар за пловдивчани

Назначаването на управител на Пловдивска област от квотата на ДПС е шамар не само за БСП и техните симпатизанти, но и за по-голямата част от пловдивчани, заяви Дани Каназирева от името на общинските съветници от ПП „Съюз за Пловдив”. Не обсъждаме и не коментираме личността на назначения за областен управител Венцислав Каймаканов, а политиката на управляващата коалиция, която подменя вота на избирателите в областния град. На последните парламентарни избори ДПС не успя да спечели нито един мандат в 16 МИР – град Пловдив, подчерта адвокат Каназирева. Пренебрегването на волята на избирателите подронва демократичните принципи на управлението в държавата и потвърждава съмненията, че ръководните кадри се подбират след задкулисни пазарлъци между коалиционните партньори – БСП и ДПС, а не въз основа на вота на гражданите и експертност. Това е поредното разочарование за хората, считат съветниците от ПП „Съюз за Пловдив”.

 За БСП този пазарлък може и да донесе временен комфорт в отношенията с коалиционния й партньор, но за сметка на това уронва и без това крехкото доверие към нея от страна на  пловдивските избиратели. Партията на Сергей Станишев спечели в областния град невероятните за нея четири мандата не заради повишения й рейтинг, а в резултат на наказателния вот срещу ГЕРБ. Нека социалистите не се заблуждават, това не беше вот "за" БСП, а "против" ГЕРБ Следващият наказателен вот ще е за БСП. Пловдивчани едва ли ще простят на Сергей Станишев, че  им наложи противно тяхната воля губернатор от ДПС. Това се случва за първи път в 22 –годишната история на демокрацията в Пловдив - град, известен в цялата страна с традиционната си  дясна ориентация. Сега социалистите имат седем общински съветници, след две години  мандатите в местния парламент ще се свият наполовина, счита Дани Каназирава.

 Водени от намеренията за конструктивност в управлението, общинските съветници от ПП „Съюз за Пловдив” ще потърсят среща с новия областен управител с цел да се запознаят с приоритетите и принципите му. Надяваме се, че г-н Каймаканов ще води прагматична политика за развитието на Пловдив и областта, без да се влияе от партийна конюктура, коментира адвокат Каназирева.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини