Недко Недев излага фотоси в столична галерия

И до днес Недко Недев се чувства добре в старото си ателие

На 19 юни от 19 часа в галерия "Индустриална 11" в София ще бъде открита изложба на фотограф- художника Недко Недев. Тя е част от „Месеца на фотографията 2013“. С нея организаторите ще отбележат 85-тата годишнина на първомайския фотограф. Те са го поставили в редицата между носители на най-престижни световни фотографски награди, български класици и млади таланти. Там през целия юни се представят автори от България, САЩ, Израел, Италия, Полша, Унгария, Сингапур и Швейцария.

Недко Недев е почетен член на Българската фотографска академия. Той ще представи над 50 фотоса портретна, артистична фотография, пейзажи, репортажни снимки и други.

85 години той навърши на 14 февруари.

Първата си самостоятелна изложба прави през 1955 г., а след това излага творбите си в галерии в София, Пловдив, Бургас, Благоевград, Казанлък, както и в Румъния, Унгария, Турция и вече бившите СССР (Съветски съюз) и Чехословакия. Носител е на златен, сребърен и бронзови медали на FIAP. През 1970 г. защитава званието фотограф художник. През 2008 г. Недко Недев става първият носител на учредения от НСФА плакет на името на Янка Кюркчиева за принос в развитието на фотографията в България.

Портретът е любимият жанр на Недко Недев

 Автопортрет

Дълги години Недко Недев снима на "Златния орфей"
Мелник през обектива на Недко Недев

Артистична фотография
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини