Мечо Пух ще бъде гост на димитровградските деца на 1 юни

Героят Мечо Пух ще гостува на димитровградските деца на 1 юни

Нови изненади подготвят от Община Димитровград за празника на детето - 1 юни. Както писахме, богатата програма ще започне в 10:00 часа в северната част на централната градска алея с куклен театър, подготвен от третокласници от СОУ "Любен Каравелов". Те ще представят постановката "Как се лекува лъвски страх"

Гост на малчуганите от Димитровград ще бъде популярният герой Мечо Пух, с когото децата ще могат да се снимат при желание, поясни днес шефката на Хуманитарния отдел в Общината Антоанета Шаркова.

В програмата ще има и детско ревю на костюми за сюжетни игри, които са изработени от Социалното предприятие. В ролята на манекени ще влезнат възпитаниците на местните градини.

На алеята ще бъдат разположени няколко атрактивни ателиета. Сред тях са изработката на фигури от плодове и зеленчуци, т.нар карвинг, като за целта тук ще пристигне специалист.

Ще има и ателие за приготвяне на вкусна и здравословна храна, в която ще работят специалисти от детските градини. Целта е, освен забавен, празникът за малчуганите да бъде и полезен, поясни Шаркова.

Ще присъства и кът за квилинг техника от ДЦВУ, както и такъв за изработката на значки и гривни с помощна на хора от социалните услуги. Тук ще могат да се включат и децата, които искат да си изработят сувенир. Забавленията ще се допълват от клоун с циркови умения и безплатен сладолед.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини