Весел празник организираха за децата от Първомайско

    1 юни мина под знака на детето в Първомай и много от населените места в общината.  Децата бяха на почит навсякъде, получаваха лакомства и празнуваха с песни и танци.

    По традиция в с. Градина читалище и училище празнуваха Деня на децата. С много лакомства, музика, шум и веселие децата от начален курс на ОУ „Христо Ботев“ играха забавни игри. Разделени по класове малките участници имаха възможност да се включат в надпреварата. Децата играха игри от едни далечни времена като „Кральо - портальо“ и др. Забавляваха се с топки, пренасяха с лъжички шоколадови яйца, търсиха скрити предмети. Накрая показаха своето въображение и таланта си в прекрасни пъстри рисунки, които дълго време ще украсяват асфалта между сградите на училище и читалище.

    Съвместен беше и празникът в кв. Дебър. Там за децата от ОУ „Георги Караславов“ учители и читалищните дейци бяха организирали карнавал. Танцуваха мажоретки, учениците познаваха приказни герои, а накрая всичко завърши с лакомства.

    Забавляваха се и малчуганите в село Крушево, където кметицата Радка Велева беше осигурила за децата игри и почерпка.

    1 юни беше добър повод кметът на общината Николай Митков да награди 24 деца с парични награди за постижения в областта на спорта, музиката и литературата.

    Празничната програма в Първомай беше организирана от Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Откри я Мажоретният състав при СУ „Проф. д-р Асен Златаров” с ръководител Венче Колева. Муикален поздрав към всички отправиха ДГ „Марица“- с р-л Елена Тенева, Никол Чакова и Ивон Георгиева с р-л Янка Чакова, Албена Сталева, Аделина Милчева, Аурора Иванова, Дует - Аурора и Елеонора Иванови – р-л Мария Петкова.

    Много игри и забавления бяха приготвили за всички деца в Първомай, аниматорите от Парти агенция „Слон Балон”- Пловдив. Имаше и лакомства и сладолед за всички малчугани.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини