Дават басейна под наем, начална цена 4000лв

На общински съвет – Първомай е предложено да одобри провеждането на публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на плувния басейн с начална цена от 4000лв без ДДС.

Комплексът, който включва два басейна, съблекални, здравен пункт, бар, кухня и др. има обща площ 10 984кв.м. Преди месец концесионния договор беше прекратен по взаимно съгласие межди общината и концесионера. С цел съхраняване и опазване на имота в добро състояние общинарите бързат да го отдадат по Закона за общинска собственост, преди да е започнал активния сезон за ползването му. Тъй като няма определена тарифа за наем на това съоръжение, е извършена оценка от независим оценител и тя възлиза на 4000лв без ДДС за една година.

Комплекс „Плувен басейн“ не е включен в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, за това ще трябва да се гласува и допълнително точка, която включва намерението на общината да го отдаде под наем.

В договора се предвижда и 6-месечен гратисен период, за да може новият наемател спокойно да подготви постройките и съоръженията в най-кратки срокове, преди да е изтекло лятото.

Неофициално се говори за двама, проявилите интерес към наемането на  басейна – фирма „Бор чвор“ и Нури Хаджихюсеин.

С това предложение ОбС – Първомай ще се занимава на предстоящата утре – 30 май – сесия, от 17.30 часа в пленарна зала. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини