Подобряват условията на труд в димитровградската болница със 150 000 лв.

МБАЛ в Димитровград ще подобрява условията на труд по проект

Предпазно работно облекло и лични предпазни средства като ръкавици, маски, очила, калцуни, престилки ще бъдат закупени за работещите и персонала в МБАЛ "Св.Екатерина" в резултат на спечелен от болницата проект.

Това разказа на пресконференция днес шефът на болницата д-р Здравко Наков. Акцентът е върху операционната дейност и спазването на добрата хигиена за работещи и пациенти, поясни управителят.

Разработката е на стойност 150 000 лв., като 129 000 лв. от тях е безвъзмездна финансова помощ. Проектът е насочен към безопасните условия на труд и е финансиран от Европейския социален фонд.

Започва да се реализира всеки момент, а продължителността му е от 6 до 9 месеца. Предстои подписване на договор в Агенцията по заетостта.

В рамките на проекта ще бъдат закупени и 36 нови монитора, както и 53 столове и бюра за подобряване условията на работното място, каза още Наков.

В последните две години тукашното здравно заведение работи и по съвместни проекти с КНСБ и Бюрото по труда в Димитровград. Единият се казва "Шанс за работа" и е свързан с обучение на болногледачи, а другият - "Подкрепа за заетост" , който наема безработни с професионална квалификация. По този начин е бил извършен и ремонт на Хирургичното отделение в МБАЛ.

Д-р Здравко Наков

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини