Кандидатът за шеф на МБАЛ-Димитровград се срещна със Стефан Димитров

С д-р Стойков, който спечели конкурса за шеф на МБАЛ-Димитровград се срещна Стефан Димитров

Шефът на ОбС-Димитровград Стефан Димитров се срещна днес със спечелилия конкурса за управител на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Християн Стойков. Целта на срещата бе запознаване с програмата за управление на болницата, предложена от д-р Стойков.

Припомняме, че на последното заседание на ОбС докладната с която бяха обявени резултатите от конкурса в МБАЛ бе отхвърлена от съветниците.

Медикът посочи, че ако бъде одобрен за управител, ще работи в посока адекватно обслужване на пациентите от Димитровград и Общината, както и подобряване на структурата на Спешна помощ тук.

Д-р Стойков заяви, че е запознат с дълговете и финансовото състояние на здравното заведение.

"Ако не настъпят драстични промени в здравната реформа и болницата работи на пълен капацитет, в рамките на 2-3 години задълженията могат да бъдат погасени", увери той.

По отношение на другия проблем на здравното заведение- липсата на кадри, победителят в конкурса бе категоричен, че на първо време ще се опита да задържи съществуващия персонал. Ще търси варианти за връщане на напуснали медици, както и за привличане на специалисти от други градове. Д-р Стойков ще се концентрира и върху привличането на печеливши клинични пътеки по линия на Здравната каса.

Д-р Християн Стойков

Той заяви още, че не се чувства обиден или засегнат от отхвърлянето на докладната на априлската сесия на ОбС. "Може би не съм разяснил достатъчно добре своята програма за развитие на болницата", посочи Стойков.

По думите на шефа на ОбС Стефан Димитров, много малко от общинарите са били наясно какво предлага кандидатът, спечелил надпревата за управител на МБАЛ, какта е програмата му за развитие и визията.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини