Каравеловци първи разгледаха изложбата от театрални костюми в Димитровград

Второкласници от СОУ "Любен Каравелов"бяха първите посетители на изложбата от театрални костюми в тукашния ОДТ "Ап.Карамитев"

Второкласниците от СОУ "Любен Каравелов" с класен ръководител Йорданка Първанова бяха първите посетители на изложбата от театрални костюми, която е експонирана в димитровградския театър от миналата седмица.

Припомняме, че тукашния храм на Мелпомена започна реализирането на проект под надслов "Пътешествие в света на оперното изкуство" за деца от 1 до 8 клас. Показани са костюми от различни опери, предоставени от Държавна опера -Ст.Загора. Малчуганите ги разгледаха с интерес и се снимаха с част от тях.

За магията на театралния салон, сцена и кулиси, както и за т. нар. съкровищница на театъра- складът за декори второкласниците научиха от разказа на директора Тодор Боянов и арт секретарят Калин Иванов.

Те разгледаха също гримьорните и гардероба на димитровградския театър, където видяха най-старата, запазена в него рокля- от представление на Шекспир, играно още докато той е бил народен.

 На страницата на театъра във Фейсбук могат да се запазват часове за посещение на изложбата от сценични костюми, коментираха от екипа на театъра. това могат да сторят както граждани, така и класове или училища. Експозицията ще остане в Димитровград до края на май.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Малчуганите разгледаха и гримьорната на театъра
Интерес предизвика и изложбата на театрални костюми
Децата се снимаха на трона, заедно с част от експонатите в изложбата

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини