11 °C

Голди е шампион

С титла „Световен шампион ветеран“ се завърна от световното Dog show – Будапеща 2013  Голди. Любимецът – далматин винаги е бил считан за едно от най- красивите кучета в България, но за пръв път получава признание на такова високо ниво. За пръв път изобщо българско куче от тази порода получава такова признание.

Собственикът му Пеньо Запрянов в момента проверява дали има друго българско куче от коя и да е порода, произведено в България, с български родители до сега да има такава титла.

Световната киноложка федерация (FCI) определя всяка година града, в който се провежда това шоу. Тази година, в Будапеща са били между 30 и 40 хиляди кучета, 55 от които далматини.

В десет палати, на 100 ринга, в Експоцентър – Будапеща се провежда оценяването и избор на най- добрите кучета от породите.

Кучетата се извеждат от професионални хендлери. Ненад Девич, председател на киноложкото дружество -  Ниш, изведе Голди. След оценяването нашенския далматин бе избран за най- добър мъжки ветеран, а след това за най-добър ветеран на породата. Зад него останаха много титулувани кучета.

Във Фейсбук  Пеньо написа трогателен пост с благодарности: „Благодаря на всички мои приятели, които ме поздравиха за победата на Голди на Световното кучешко шоу в Будапеща. За мен това преживяване беше НЕВЕРОЯТНО и то толкова невероятно, че още не мога да повярвам. Искам да благодаря на г-н Ненад Девич затова че представи Голди блестящо, да благодаря на съдийката на шоуто, че избра Голди за най- добър ветеран на породата. Да благодаря на Атанас и Наско, че дойдоха с нас в Будапеща и ни подкрепиха логистично и "нарцистично".
Благодаря и на всички членове на Български далматин клуб - които са и една от причините за тази победа  Благодаря и на ДИВАЛИНОР и Spotmaniac, както и на Нели, които създадоха и отгледаха моето куче.
......... и на най - добрата "ГАДАТЕЛКА" - Алекс :))), която топли нашите сърца и отглежда нашето момиче....пожелавам и такова преживяване от все сърце ( тя поне ще може да си реве от радост на воля:))))
Ами това е.......готови сме за Оскар :))
......а ааааа забравих и съпругата, която преди шест години преодоля страха си от кучета и допусна Гого (псевдонима на Голди) в дома ни и все още се грижи за всички нас :)“

Освен това, щастливият собственик на шампиона сподели, че най- невероятното преживяване е да видиш любимеца си на централния ринг. Там се определя най-доброто куче на изложбата. Тази година „The best veteran“  е басет хаунд от Унгария.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
24 яну 2021
Последни новини