Голди е шампион

С титла „Световен шампион ветеран“ се завърна от световното Dog show – Будапеща 2013  Голди. Любимецът – далматин винаги е бил считан за едно от най- красивите кучета в България, но за пръв път получава признание на такова високо ниво. За пръв път изобщо българско куче от тази порода получава такова признание.

Собственикът му Пеньо Запрянов в момента проверява дали има друго българско куче от коя и да е порода, произведено в България, с български родители до сега да има такава титла.

Световната киноложка федерация (FCI) определя всяка година града, в който се провежда това шоу. Тази година, в Будапеща са били между 30 и 40 хиляди кучета, 55 от които далматини.

В десет палати, на 100 ринга, в Експоцентър – Будапеща се провежда оценяването и избор на най- добрите кучета от породите.

Кучетата се извеждат от професионални хендлери. Ненад Девич, председател на киноложкото дружество -  Ниш, изведе Голди. След оценяването нашенския далматин бе избран за най- добър мъжки ветеран, а след това за най-добър ветеран на породата. Зад него останаха много титулувани кучета.

Във Фейсбук  Пеньо написа трогателен пост с благодарности: „Благодаря на всички мои приятели, които ме поздравиха за победата на Голди на Световното кучешко шоу в Будапеща. За мен това преживяване беше НЕВЕРОЯТНО и то толкова невероятно, че още не мога да повярвам. Искам да благодаря на г-н Ненад Девич затова че представи Голди блестящо, да благодаря на съдийката на шоуто, че избра Голди за най- добър ветеран на породата. Да благодаря на Атанас и Наско, че дойдоха с нас в Будапеща и ни подкрепиха логистично и "нарцистично".
Благодаря и на всички членове на Български далматин клуб - които са и една от причините за тази победа  Благодаря и на ДИВАЛИНОР и Spotmaniac, както и на Нели, които създадоха и отгледаха моето куче.
......... и на най - добрата "ГАДАТЕЛКА" - Алекс :))), която топли нашите сърца и отглежда нашето момиче....пожелавам и такова преживяване от все сърце ( тя поне ще може да си реве от радост на воля:))))
Ами това е.......готови сме за Оскар :))
......а ааааа забравих и съпругата, която преди шест години преодоля страха си от кучета и допусна Гого (псевдонима на Голди) в дома ни и все още се грижи за всички нас :)“

Освен това, щастливият собственик на шампиона сподели, че най- невероятното преживяване е да видиш любимеца си на централния ринг. Там се определя най-доброто куче на изложбата. Тази година „The best veteran“  е басет хаунд от Унгария.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини