7 °C

Николай Митков: БСП е първа политическа сила в общината

След предсрочните избори, проведени на 12 май, разговаряме с Николай Митков - председател на общински съвет на БСП. Партията е част от коалицията, спечелила най-висок резултат в общината

Т.К.:Как приемате резултатите от изборите?

Н.М.:БСП -Първомай е първа политическа сила  в общината  и аз няма как да не съм доволен.Благодаря на всеки човек, който ни е подкрепил и на тези които гласуваха за промяната. Ние показахме, че без скъпа кампания, без да се хвърлят хиляди левове за музика, кебапчета и лукчета, можем да спечелим хората на наша страна. И въпреки опита за контролиране на вота или така да се каже – „Платената любов на ГЕРБ“, която те търсеха в страната и общината, не даде резултат. Тук е мястото да благодаря на всички, които гласуваха за "Коалиция за България“ и за всички други формации различни от ГЕРБ. Здравият разум надделя отново в региона.

Т.К.:Защо не се случи по категорично промяната. В града ГЕРБ имат малко по- висок резултат от БСП. Как си го обяснявате?

Н.М.:Така е. Има 70 гласа повече, но да не забравяме, че тук са гласували местната и  държавна администрация, има и корпоративен вот – птицекланицата, „Сладък път“... Има фирми, които са зависими от ГЕРБ, знаем ги, да не ги посочвам. Знаем как по време на мандата на ГЕРБ  фирмите бяха притискани и подлагани на постоянни проверки  и затова  там вотът се контролира . И все пак най- изненадваща е слабата изборна активност, след  демонстрираното през зимата недоволство срещу правителството на Борисов, след скандалите с подслушванията и след чудовищното разкритие за незаконно отпечатани  350 000 бюлетини.

Т.К.:Как ще ни обясните, че на трибуната, по време на предизборния митинг се качиха общински съветници, с които често сте на различни полюси в ОбС?

Н.М.:Говорим за д-р Запрянов и Иван Димитров. Те са представители на Земеделски народен съюз. Коалиция за България е съюз на различни партии. Ние подадохме ръка към всички, които са съгласни с нашата политика, а те ни потърсиха. На национално ниво работим в една посока и за това мястото им беше там, заедно с Маргарита Давчева, което пък е председател на ЗС „Александър Стамболийски“. На местно ниво работим с всички формации, които са срещу ГЕРБ.

Единствено съм  учуден от поведението на кмета, който на два пъти официално подкрепи ГЕРБ, а на местно ниво  те са в опозиция, срещу него, но до тук спирам да  коментирам.

Т.К..:Как излизате от тези избори? Има ли промяна?

Н.М.:На БСП никога не й е липсвало самочувствие и става все по- силна. А ГЕРБ просто съществуват -не се знае до кога. По време на предизборната кампания се държаха недостойно – първи копки на ВиК в Буково  (с чужда пита помен правят), заиграване с подлеза- използват тази тема като предизборна дъвка, Да не говорим, че по време на самия изборен ден се опитваха да се месят в работата на секционните комисии, да агитират хората пред секциите, имаше държавни служители членове на тяхната партия,който обикаляха със служебен автомобил . Но най- възмутителни остават двата митинга, с безумното пръскане на пари, довеждане на работници с фанелки, знаменца и балони, Четири години Борисов и Дянков  лицемерно обясняваха, че пари за увеличение на пенсии и майчинство няма,а изведнъж  намериха пари за скъпи оркестри, панаири, на фона на бедността и безработицата. Мисля,че  тава  е политическа перверзия и можеха да си я спестят.

Аз искам да благодаря на младежкото обединение в БСП. За първи път в кампанията се включиха толкова много млади хора. Надявам се все повече младежи да имат своя позиция  да им пука за страната и града, който живеят. Моята ръка като лидер на БСП в Първомай е винаги подадена към тях.

Т.К.:Какво предстои?

Н.М.:Време е страстите да утихнат. Трябва на местно ниво да захванем за работа. Да работим здраво за общината, за спечелените проекти, за нови. Предстои един много тежък конкурс за общински превозвач,защото там положението е нетърпимо с качеството на услугата. А в национален мащаб се надявам да имаме правителство, което с конкретни действия да гарантира социалния мир и да подкрепи   малкия и среден бизнеси, който през последните 4 години беше смачкан.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
05 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
05 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
05 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
05 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
05 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
05 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
05 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
05 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
05 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
05 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
05 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
05 апр 2020
Последни новини