19 °C

Николай Митков: БСП е първа политическа сила в общината

След предсрочните избори, проведени на 12 май, разговаряме с Николай Митков - председател на общински съвет на БСП. Партията е част от коалицията, спечелила най-висок резултат в общината

Т.К.:Как приемате резултатите от изборите?

Н.М.:БСП -Първомай е първа политическа сила  в общината  и аз няма как да не съм доволен.Благодаря на всеки човек, който ни е подкрепил и на тези които гласуваха за промяната. Ние показахме, че без скъпа кампания, без да се хвърлят хиляди левове за музика, кебапчета и лукчета, можем да спечелим хората на наша страна. И въпреки опита за контролиране на вота или така да се каже – „Платената любов на ГЕРБ“, която те търсеха в страната и общината, не даде резултат. Тук е мястото да благодаря на всички, които гласуваха за "Коалиция за България“ и за всички други формации различни от ГЕРБ. Здравият разум надделя отново в региона.

Т.К.:Защо не се случи по категорично промяната. В града ГЕРБ имат малко по- висок резултат от БСП. Как си го обяснявате?

Н.М.:Така е. Има 70 гласа повече, но да не забравяме, че тук са гласували местната и  държавна администрация, има и корпоративен вот – птицекланицата, „Сладък път“... Има фирми, които са зависими от ГЕРБ, знаем ги, да не ги посочвам. Знаем как по време на мандата на ГЕРБ  фирмите бяха притискани и подлагани на постоянни проверки  и затова  там вотът се контролира . И все пак най- изненадваща е слабата изборна активност, след  демонстрираното през зимата недоволство срещу правителството на Борисов, след скандалите с подслушванията и след чудовищното разкритие за незаконно отпечатани  350 000 бюлетини.

Т.К.:Как ще ни обясните, че на трибуната, по време на предизборния митинг се качиха общински съветници, с които често сте на различни полюси в ОбС?

Н.М.:Говорим за д-р Запрянов и Иван Димитров. Те са представители на Земеделски народен съюз. Коалиция за България е съюз на различни партии. Ние подадохме ръка към всички, които са съгласни с нашата политика, а те ни потърсиха. На национално ниво работим в една посока и за това мястото им беше там, заедно с Маргарита Давчева, което пък е председател на ЗС „Александър Стамболийски“. На местно ниво работим с всички формации, които са срещу ГЕРБ.

Единствено съм  учуден от поведението на кмета, който на два пъти официално подкрепи ГЕРБ, а на местно ниво  те са в опозиция, срещу него, но до тук спирам да  коментирам.

Т.К..:Как излизате от тези избори? Има ли промяна?

Н.М.:На БСП никога не й е липсвало самочувствие и става все по- силна. А ГЕРБ просто съществуват -не се знае до кога. По време на предизборната кампания се държаха недостойно – първи копки на ВиК в Буково  (с чужда пита помен правят), заиграване с подлеза- използват тази тема като предизборна дъвка, Да не говорим, че по време на самия изборен ден се опитваха да се месят в работата на секционните комисии, да агитират хората пред секциите, имаше държавни служители членове на тяхната партия,който обикаляха със служебен автомобил . Но най- възмутителни остават двата митинга, с безумното пръскане на пари, довеждане на работници с фанелки, знаменца и балони, Четири години Борисов и Дянков  лицемерно обясняваха, че пари за увеличение на пенсии и майчинство няма,а изведнъж  намериха пари за скъпи оркестри, панаири, на фона на бедността и безработицата. Мисля,че  тава  е политическа перверзия и можеха да си я спестят.

Аз искам да благодаря на младежкото обединение в БСП. За първи път в кампанията се включиха толкова много млади хора. Надявам се все повече младежи да имат своя позиция  да им пука за страната и града, който живеят. Моята ръка като лидер на БСП в Първомай е винаги подадена към тях.

Т.К.:Какво предстои?

Н.М.:Време е страстите да утихнат. Трябва на местно ниво да захванем за работа. Да работим здраво за общината, за спечелените проекти, за нови. Предстои един много тежък конкурс за общински превозвач,защото там положението е нетърпимо с качеството на услугата. А в национален мащаб се надявам да имаме правителство, което с конкретни действия да гарантира социалния мир и да подкрепи   малкия и среден бизнеси, който през последните 4 години беше смачкан.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини