Николай Митков: БСП е първа политическа сила в общината

След предсрочните избори, проведени на 12 май, разговаряме с Николай Митков - председател на общински съвет на БСП. Партията е част от коалицията, спечелила най-висок резултат в общината

Т.К.:Как приемате резултатите от изборите?

Н.М.:БСП -Първомай е първа политическа сила  в общината  и аз няма как да не съм доволен.Благодаря на всеки човек, който ни е подкрепил и на тези които гласуваха за промяната. Ние показахме, че без скъпа кампания, без да се хвърлят хиляди левове за музика, кебапчета и лукчета, можем да спечелим хората на наша страна. И въпреки опита за контролиране на вота или така да се каже – „Платената любов на ГЕРБ“, която те търсеха в страната и общината, не даде резултат. Тук е мястото да благодаря на всички, които гласуваха за "Коалиция за България“ и за всички други формации различни от ГЕРБ. Здравият разум надделя отново в региона.

Т.К.:Защо не се случи по категорично промяната. В града ГЕРБ имат малко по- висок резултат от БСП. Как си го обяснявате?

Н.М.:Така е. Има 70 гласа повече, но да не забравяме, че тук са гласували местната и  държавна администрация, има и корпоративен вот – птицекланицата, „Сладък път“... Има фирми, които са зависими от ГЕРБ, знаем ги, да не ги посочвам. Знаем как по време на мандата на ГЕРБ  фирмите бяха притискани и подлагани на постоянни проверки  и затова  там вотът се контролира . И все пак най- изненадваща е слабата изборна активност, след  демонстрираното през зимата недоволство срещу правителството на Борисов, след скандалите с подслушванията и след чудовищното разкритие за незаконно отпечатани  350 000 бюлетини.

Т.К.:Как ще ни обясните, че на трибуната, по време на предизборния митинг се качиха общински съветници, с които често сте на различни полюси в ОбС?

Н.М.:Говорим за д-р Запрянов и Иван Димитров. Те са представители на Земеделски народен съюз. Коалиция за България е съюз на различни партии. Ние подадохме ръка към всички, които са съгласни с нашата политика, а те ни потърсиха. На национално ниво работим в една посока и за това мястото им беше там, заедно с Маргарита Давчева, което пък е председател на ЗС „Александър Стамболийски“. На местно ниво работим с всички формации, които са срещу ГЕРБ.

Единствено съм  учуден от поведението на кмета, който на два пъти официално подкрепи ГЕРБ, а на местно ниво  те са в опозиция, срещу него, но до тук спирам да  коментирам.

Т.К..:Как излизате от тези избори? Има ли промяна?

Н.М.:На БСП никога не й е липсвало самочувствие и става все по- силна. А ГЕРБ просто съществуват -не се знае до кога. По време на предизборната кампания се държаха недостойно – първи копки на ВиК в Буково  (с чужда пита помен правят), заиграване с подлеза- използват тази тема като предизборна дъвка, Да не говорим, че по време на самия изборен ден се опитваха да се месят в работата на секционните комисии, да агитират хората пред секциите, имаше държавни служители членове на тяхната партия,който обикаляха със служебен автомобил . Но най- възмутителни остават двата митинга, с безумното пръскане на пари, довеждане на работници с фанелки, знаменца и балони, Четири години Борисов и Дянков  лицемерно обясняваха, че пари за увеличение на пенсии и майчинство няма,а изведнъж  намериха пари за скъпи оркестри, панаири, на фона на бедността и безработицата. Мисля,че  тава  е политическа перверзия и можеха да си я спестят.

Аз искам да благодаря на младежкото обединение в БСП. За първи път в кампанията се включиха толкова много млади хора. Надявам се все повече младежи да имат своя позиция  да им пука за страната и града, който живеят. Моята ръка като лидер на БСП в Първомай е винаги подадена към тях.

Т.К.:Какво предстои?

Н.М.:Време е страстите да утихнат. Трябва на местно ниво да захванем за работа. Да работим здраво за общината, за спечелените проекти, за нови. Предстои един много тежък конкурс за общински превозвач,защото там положението е нетърпимо с качеството на услугата. А в национален мащаб се надявам да имаме правителство, което с конкретни действия да гарантира социалния мир и да подкрепи   малкия и среден бизнеси, който през последните 4 години беше смачкан.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини