18 °C

Николай Митков: БСП е първа политическа сила в общината

След предсрочните избори, проведени на 12 май, разговаряме с Николай Митков - председател на общински съвет на БСП. Партията е част от коалицията, спечелила най-висок резултат в общината

Т.К.:Как приемате резултатите от изборите?

Н.М.:БСП -Първомай е първа политическа сила  в общината  и аз няма как да не съм доволен.Благодаря на всеки човек, който ни е подкрепил и на тези които гласуваха за промяната. Ние показахме, че без скъпа кампания, без да се хвърлят хиляди левове за музика, кебапчета и лукчета, можем да спечелим хората на наша страна. И въпреки опита за контролиране на вота или така да се каже – „Платената любов на ГЕРБ“, която те търсеха в страната и общината, не даде резултат. Тук е мястото да благодаря на всички, които гласуваха за "Коалиция за България“ и за всички други формации различни от ГЕРБ. Здравият разум надделя отново в региона.

Т.К.:Защо не се случи по категорично промяната. В града ГЕРБ имат малко по- висок резултат от БСП. Как си го обяснявате?

Н.М.:Така е. Има 70 гласа повече, но да не забравяме, че тук са гласували местната и  държавна администрация, има и корпоративен вот – птицекланицата, „Сладък път“... Има фирми, които са зависими от ГЕРБ, знаем ги, да не ги посочвам. Знаем как по време на мандата на ГЕРБ  фирмите бяха притискани и подлагани на постоянни проверки  и затова  там вотът се контролира . И все пак най- изненадваща е слабата изборна активност, след  демонстрираното през зимата недоволство срещу правителството на Борисов, след скандалите с подслушванията и след чудовищното разкритие за незаконно отпечатани  350 000 бюлетини.

Т.К.:Как ще ни обясните, че на трибуната, по време на предизборния митинг се качиха общински съветници, с които често сте на различни полюси в ОбС?

Н.М.:Говорим за д-р Запрянов и Иван Димитров. Те са представители на Земеделски народен съюз. Коалиция за България е съюз на различни партии. Ние подадохме ръка към всички, които са съгласни с нашата политика, а те ни потърсиха. На национално ниво работим в една посока и за това мястото им беше там, заедно с Маргарита Давчева, което пък е председател на ЗС „Александър Стамболийски“. На местно ниво работим с всички формации, които са срещу ГЕРБ.

Единствено съм  учуден от поведението на кмета, който на два пъти официално подкрепи ГЕРБ, а на местно ниво  те са в опозиция, срещу него, но до тук спирам да  коментирам.

Т.К..:Как излизате от тези избори? Има ли промяна?

Н.М.:На БСП никога не й е липсвало самочувствие и става все по- силна. А ГЕРБ просто съществуват -не се знае до кога. По време на предизборната кампания се държаха недостойно – първи копки на ВиК в Буково  (с чужда пита помен правят), заиграване с подлеза- използват тази тема като предизборна дъвка, Да не говорим, че по време на самия изборен ден се опитваха да се месят в работата на секционните комисии, да агитират хората пред секциите, имаше държавни служители членове на тяхната партия,който обикаляха със служебен автомобил . Но най- възмутителни остават двата митинга, с безумното пръскане на пари, довеждане на работници с фанелки, знаменца и балони, Четири години Борисов и Дянков  лицемерно обясняваха, че пари за увеличение на пенсии и майчинство няма,а изведнъж  намериха пари за скъпи оркестри, панаири, на фона на бедността и безработицата. Мисля,че  тава  е политическа перверзия и можеха да си я спестят.

Аз искам да благодаря на младежкото обединение в БСП. За първи път в кампанията се включиха толкова много млади хора. Надявам се все повече младежи да имат своя позиция  да им пука за страната и града, който живеят. Моята ръка като лидер на БСП в Първомай е винаги подадена към тях.

Т.К.:Какво предстои?

Н.М.:Време е страстите да утихнат. Трябва на местно ниво да захванем за работа. Да работим здраво за общината, за спечелените проекти, за нови. Предстои един много тежък конкурс за общински превозвач,защото там положението е нетърпимо с качеството на услугата. А в национален мащаб се надявам да имаме правителство, което с конкретни действия да гарантира социалния мир и да подкрепи   малкия и среден бизнеси, който през последните 4 години беше смачкан.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини