ПГСС се поздравиха за успехите си на училищен празник

С водосвет за здраве и благоденствие започна вчера празникът на ПГСС „Васил Левски“, който се състоя в салона на читалище „Св Св. Кирил и Методий“. Отец Станимир благослови ученици, учители и служители и разказа за духовните подвизи на Св. Георги – закрилник на земеделци и войни.

С приветствие към присъстващите се обърна и директорът на училището – Росица Генова. В словото си тя подчерта, че е горда с все по-високите успехи, които демонстрират колегите й и учениците на гимназията. Ангел Папазов – председател на училищното настоятелство на ПГСС в изказването си напомни на присъстващите за саможертвата на патрона на училището – Васил Левски.

Генова и Папазов връчиха грамоти и награди на ученици, спечелили конкурси и състезания, които имат принос за утвърждаване авторитета на училището.

След това ученици от клуб „Млад предприемач“, които реализират дейности по проект УСПЕХ представиха три свои разработки. Най- впечатляваща бе появата на Trash girl- облечена с дрехи и аксесоари от рециклирани материали.

Момичета и момчета от кръжок „Краезнание“, които работят по проекта „Децата на Първомай – равен старт за всички“ разказаха за народните обичаи, които се изпълняват на Гергьовден. Разиграха сценка по стихове на Кирил Христов.

С акапелното си изпълнение на „Гергьовден“ Таня Азлалиева от девети клас накара много от присъстващите в залата искрено да се развълнуват.  

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини