Кметът забрани алкохола в деня на изборите

Във връзка с осигуряване на нормалното провеждане на изборите за народни представители на 12 май 2013 година, кметът на община Първомай Ангел Папазов издаде заповед, която забранява продажбата на спиртни напитки във всички търговски обекти, заведения и други обществени места на територията на общината в дена на  вота от 6:00 до 21:00 часа.

Опазването на реда и нормалното  протичане на изборите се възлага на Началника на РУП – Първомай  Васил Налбантов. А контролът по изпълнение на заповедта -на секретаря на общината –инж. Костадин Ангелов, главния експерт „Транспорт и други стопански дейности“ – Таня Василева, служителите от Дейност „Други дейности по вътрешна сигурност“ и служителите от „Управление от контрол и регулиране на дейностите  по опазване на околната среда, а също така и на кметовете и кметските наместници по населените места.

Сигнали за нарушения могат да бъдат подавани на няколко сайта и мобилно приложение : ww.fairelections.eu, glasuvam.net, samizbiram.bg, alac@transparency.bg,

Открита е и телефонна линия:  0800 11 224. Свой телефон в деня на изборите ще обявят и МВР.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини