БСП- Първомай закри предизборната си кампания в Деня на победата

В деня, в който България отбеляза победата над хитлерофашизма и Деня на обединена Европа, общинските ръководства на партиите от Коалиция за България проведоха заключителния митинг в кампанията за Избори 2013. Кандидатите от листата на Коалиция за България за област - Пловдив Миглена Христова и Петър Мутафчиев призоваха симпатизантите си да гласуват с бюлетина  №5 за една нова победа в името на бъдещето на България. Те бяха гости на заключителния митинг, организиран от общинското ръководство на БСП  и коалиционните партньори.  Г-жа Христова посочи най- важните ангажименти, поети от БСП – създаване на условия за развитие на бизнеса и разкриване  на 250 000 работни места. Тя припомни, че по време на така наречената „лоша тройна коалиция“ в България са разкрити над 360000 работни места. Между другите обещания от програмата на КБ тя спомена и увеличаване на доходите и въвеждане на „Швейцарското правило“ за индиксиане на пенсиите, стимулиране на земеделието. До двамата кандидат- депутати застана и доц. Борислав Китов – представител на коалиционния партньор Земеделски народен съюз. В Деня на Европа- каза той – се срамувам заради това, което се случва в България, за унижението на което бяхме подложени през изминалите години от правителството на България. Петър Мутафчиев убеди присъстващите, че „Коалиция за България“ е единствената реална алтернатива на случващото се през последните години.

На сцената  застанаха и лидерите на местните партии от „Коалиция за България“: Николай Митков председател на ОбС на БСП, Маргарита Давчева- председател на общинското ръководство на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, инж. Иван Димитров и д-р Пенко Запрянов от общинското ръководство на ЗНС.

Събитието започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на  партизаните от дружина „Райчо Кирков“ и на загиналия светски войник Анатолий Дроздов. Организаторът Николай Митков се похвали, че срещу „луксозната“ кампания  на ГЕРБ за хиляди левове са противопоставили удоволствието първомайци да  се насладят на изпълнението на няколко местни състави и таланти- Трио „Еуфория“, Танцова формация „Евридика“ и Групата за руски песни „Ивушка“. Без да каним  големи имена – допълни той – на площада се събраха не по- малко хора отколкото в предишния ден. Митингът завърши с емоционалното изпълнение на емблематичната „Десятый наш десантный батальон“

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини