-1 °C

Две фирми и шампионка наградени с почетни плакети

На  церемония по случай празника на град Първомай – 1 май,кметът Ангел Папазов награди „Първомай –БТ“ АД, „Доян Агро“ ООД и Тезджан Наимова за принос към икономиката и издигане на авторитета на града и общината.

Свидетели на церемонията станаха посланикът на Судан –н.пр. Елтаиб Абулгазим, почетният консул на Федерлна република Германия Марияна Чолакова, госпожица Имрам Чамаклъ – вицеконсул на Турция в Пловдив, съветникът в Палестинското посолство – д-р Салех Атлаш. Между гостите бяха заместник-обласният управител Георги Игнатов,кметове на общини, съветници от ОбС – Първомай, заедно с председателя им Дечко Петков, археологът проф. Иван Джамбов, командирът на артилерийския полк в Асеновград полковник Димитър Илиев и др.

Водещата на тържеството Ана Сиракова прочете поздравителни телеграми  от Президента на Републиката Росен Плевнелиев и министъра на спорта Петър Стойчев.

Полковник Илиев връчи артилерийски снаряд- сувенир на кмета в знак на добро сътрудничество между общината и поделението, което командва.

Наградената фирма „Първомай – БТ“ АД е наследник на „Тютюнева промишленост“, която е започнала дейността си през 1947г. В момента тя има търговски контакти в страни от Европа като Италия, Русия, Молдова, Украйна, Гърция, а друг голям неин пазар е Египет.  Фирмата е с име,утвърдено през 64-те години съществуване.

Почетен плакет получи и една от най- младите фирми – „Доян Агро ООД“. Собственикът й Янко Манолов беше награден за това, че във време на криза е инвестирал в хладилна база с контролирана атмосфера и е осигурил 20 работни места.

За безспорните си спортни постижения, за шампионската си титла на60м в зала, отличена беше и Тезджан Наимова.

Преди церемонията по връчването на отличителните знаци, в сградата на Общинска администрация беше открита изложба с археологическите находки от връх Драгойна.

Кметът на общината даде старт на и 41-те Майски културни тържества. Факела тази година му поднесоха децата от Центъра за сценични изкуства, а градоначалникът, заедно с малката атриса Нели Вантова запалиха огъня, който ще гори през следващия месец пред читалището.

След това Ансамбъл „Тракия“ изнесоха богата фолклорна програма. За децата на града се погрижиха служителите от Центъра за обществена подкрепа. С цветни боички те изрисуваха лицата им и така поставиха началото на честването на третия си рожден ден.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
17 яну 2021
Последни новини