18 °C

Две фирми и шампионка наградени с почетни плакети

На  церемония по случай празника на град Първомай – 1 май,кметът Ангел Папазов награди „Първомай –БТ“ АД, „Доян Агро“ ООД и Тезджан Наимова за принос към икономиката и издигане на авторитета на града и общината.

Свидетели на церемонията станаха посланикът на Судан –н.пр. Елтаиб Абулгазим, почетният консул на Федерлна република Германия Марияна Чолакова, госпожица Имрам Чамаклъ – вицеконсул на Турция в Пловдив, съветникът в Палестинското посолство – д-р Салех Атлаш. Между гостите бяха заместник-обласният управител Георги Игнатов,кметове на общини, съветници от ОбС – Първомай, заедно с председателя им Дечко Петков, археологът проф. Иван Джамбов, командирът на артилерийския полк в Асеновград полковник Димитър Илиев и др.

Водещата на тържеството Ана Сиракова прочете поздравителни телеграми  от Президента на Републиката Росен Плевнелиев и министъра на спорта Петър Стойчев.

Полковник Илиев връчи артилерийски снаряд- сувенир на кмета в знак на добро сътрудничество между общината и поделението, което командва.

Наградената фирма „Първомай – БТ“ АД е наследник на „Тютюнева промишленост“, която е започнала дейността си през 1947г. В момента тя има търговски контакти в страни от Европа като Италия, Русия, Молдова, Украйна, Гърция, а друг голям неин пазар е Египет.  Фирмата е с име,утвърдено през 64-те години съществуване.

Почетен плакет получи и една от най- младите фирми – „Доян Агро ООД“. Собственикът й Янко Манолов беше награден за това, че във време на криза е инвестирал в хладилна база с контролирана атмосфера и е осигурил 20 работни места.

За безспорните си спортни постижения, за шампионската си титла на60м в зала, отличена беше и Тезджан Наимова.

Преди церемонията по връчването на отличителните знаци, в сградата на Общинска администрация беше открита изложба с археологическите находки от връх Драгойна.

Кметът на общината даде старт на и 41-те Майски културни тържества. Факела тази година му поднесоха децата от Центъра за сценични изкуства, а градоначалникът, заедно с малката атриса Нели Вантова запалиха огъня, който ще гори през следващия месец пред читалището.

След това Ансамбъл „Тракия“ изнесоха богата фолклорна програма. За децата на града се погрижиха служителите от Центъра за обществена подкрепа. С цветни боички те изрисуваха лицата им и така поставиха началото на честването на третия си рожден ден.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини