Две фирми и шампионка наградени с почетни плакети

На  церемония по случай празника на град Първомай – 1 май,кметът Ангел Папазов награди „Първомай –БТ“ АД, „Доян Агро“ ООД и Тезджан Наимова за принос към икономиката и издигане на авторитета на града и общината.

Свидетели на церемонията станаха посланикът на Судан –н.пр. Елтаиб Абулгазим, почетният консул на Федерлна република Германия Марияна Чолакова, госпожица Имрам Чамаклъ – вицеконсул на Турция в Пловдив, съветникът в Палестинското посолство – д-р Салех Атлаш. Между гостите бяха заместник-обласният управител Георги Игнатов,кметове на общини, съветници от ОбС – Първомай, заедно с председателя им Дечко Петков, археологът проф. Иван Джамбов, командирът на артилерийския полк в Асеновград полковник Димитър Илиев и др.

Водещата на тържеството Ана Сиракова прочете поздравителни телеграми  от Президента на Републиката Росен Плевнелиев и министъра на спорта Петър Стойчев.

Полковник Илиев връчи артилерийски снаряд- сувенир на кмета в знак на добро сътрудничество между общината и поделението, което командва.

Наградената фирма „Първомай – БТ“ АД е наследник на „Тютюнева промишленост“, която е започнала дейността си през 1947г. В момента тя има търговски контакти в страни от Европа като Италия, Русия, Молдова, Украйна, Гърция, а друг голям неин пазар е Египет.  Фирмата е с име,утвърдено през 64-те години съществуване.

Почетен плакет получи и една от най- младите фирми – „Доян Агро ООД“. Собственикът й Янко Манолов беше награден за това, че във време на криза е инвестирал в хладилна база с контролирана атмосфера и е осигурил 20 работни места.

За безспорните си спортни постижения, за шампионската си титла на60м в зала, отличена беше и Тезджан Наимова.

Преди церемонията по връчването на отличителните знаци, в сградата на Общинска администрация беше открита изложба с археологическите находки от връх Драгойна.

Кметът на общината даде старт на и 41-те Майски културни тържества. Факела тази година му поднесоха децата от Центъра за сценични изкуства, а градоначалникът, заедно с малката атриса Нели Вантова запалиха огъня, който ще гори през следващия месец пред читалището.

След това Ансамбъл „Тракия“ изнесоха богата фолклорна програма. За децата на града се погрижиха служителите от Центъра за обществена подкрепа. С цветни боички те изрисуваха лицата им и така поставиха началото на честването на третия си рожден ден.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини