МИЕТ ще бъде разделено на две министерства в бъдещ мандат на ГЕРБ

“В бъдещ мандат на ГЕРБ МИЕТ ще бъде преструктурирано. Ще бъдат създадени министерство на енергетиката и министерство на икономиката”, това каза на среща-дискусия с бизнеса в Харманли Делян Добрев водач на листа на ГЕРБ в Хасковски регион. На срещата присъстваха представители на различни сфери на бизнеса в Харманли.

Красимир Стефанов – втория в листата на ГЕРБ Хасково увери присъстващите, че програмата на ГЕРБ предвижда запазване на 10% ставка на плоския данък. Стафанов подчерта, че в изминалия мандат е имало зачестили данъчни проверки, което обаче е помогнало за постигане на данъчна дисциплина. “Имаше нужда от това, защото държавата действа ефективно, когато има добра събираемост на данъците. Сега, когато вече постигнахме тази дисциплина НАП вече може да облекчи контролната дейност”, каза Стефанов. “В програмата на ГЕРБ не са предвидени драстични промени в данъчната политика, тъй като за бизнеса подобни резки стъпки създават напрежение”, допълни той.

Добрев подчерта, че в облекчение на бизнеса се предвиждат и подобрения в работата на администрацията “Предвиждаме, ако която и да е администрация не спази срока за издаване на документ, например разрешително за строеж, то тя да е задължена да върне таксата”, каза Добрев и добави, че по този начин ще се дисциплинират администрациите защото те самите ще имат интерес да си свършат работят навреме.


Сред представителите на бизнеса имаше земеделски производители, които се интересуваха за възможностите и условията за работата им в следващия програмен период 2014-2020. Делян Добрев припомни, че на 29.04.2013 в залата на НТС (Дом на техниката) в Хасково, ГЕРБ организира среща с евродепутатът Мария Габриел – член на Комисията по земеделие в ЕП.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини