Нова стрелба в САЩ

Двама души бяха ранени при стрелба в градския парк в Денвър, щата Колорадо. Неизвестен мъж е открил огън по време на празника на марихуаната, известен като 4/20, информира БТА, цитирайки АП.

Очевидци твърдят, че са чули три или повече изстрела. Стрелецът не беше открит. Въздушни телевизионни снимки показаха как хората панически бягат от парка, след като се чуват изстрелите, и започва блъсканица. Официални данни за броя на присъстващите няма, но организаторите прогнозираха, че около 80 000 души ще се включат в най-голямото събитие по повод празника.

20 април е неофициалният празник на поддръжниците на легализацията на треватав САЩ. 4/20 или 4:20 е кодовата дума за пушене на трева в западните щати. Според една градска легенда названието идва от група ученици, които в този час се срещали да пушат след часовете. Друго обяснение е, че това е радиокод на  полицията в Калифорния.

Вчерашното събитие в Денвър беше първото, откакто щатите Колорадо и Вашингтон гласуваха за легализиране на марихуаната с цел развлечение. Солиден брой полицаи наблюдаваха празненството, без да арестуват хората за пушене на обществено място, което още е незаконно.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини