Жертвите от земетресението в Китай са 179, 24 души са изчезнали

По последни данни силният трус, който разлюля в събота в китайската провинция Съчуан, е отнел живота на 179 души, а 24 се водят за изчезнали. Ранените са близо 10 000.

През нощта под светлината на лампи и факли и тази сутрин спасители продължават да търсят изпод развалините на срутените сгради признаци на живот. Вероятно текат последните часове, когато все още има надежда да бъдат открити оцелели, предава АФП.

В провиниця Съчуан с насечения си й релеф спасителите срещат големи трудности да достигнат до отдалечените селища. В тяхна помощ от Пекин са изпратени специално обучени кучета. Помагат им и повече от 17 000 войници и полицаи.

Пет дрона – безпилотни телеуправляеми самолети – обикалят над пострадалите зони и заснемат най-разрушените села и градове.

Повече от 90 души бяха извадени изпод развалините, съобщи Синхуа, като цитира министерството на обществената сигурност.

Премиерът Ли Киецян който пое поста миналия месец, все още е в пострадалия район, за да контролира спасителните операции.

Болниците продължават да приемат нови ранени. В болницата в окръг Лушан линейки непрекъснато докарват пострадали.

Около самата болница са опънати палатки, където се оказва помощ на десетки ранени.

Телефонните връзки още не са възстановени в много райони и хората не могат да се свържат със семействата и близките си или да получат сведения за тях. Съчуан, една от най-населените провинции в Китай с близо 80 милиона население, пострада през 2008 г. от опустошително земетресение, което взе близо 87 000 жертви.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини