17 °C

500 чистиха общината

Около 500 човека излязоха да почистят общината в рамките на националната кампания „Да върнем чистотата на България“.

Едва между 30 и 40 човека се събраха пред сградата на ОбА в уречения час, за да получат необходимите чували и ръкавици. В Първомай най- активни бяха учениците. Те почистиха около линията и района около мандрата. Още 5 школа от селата са направили уборки, някои са подхванали кампанията още в петък.

В различните населени места организатори са били кметовете и кметските наместници. В Крушево кметицата е повела всички работници, назначени по програма и още десетина местни с които са привели в приличен вид парка, детската площадка, пътя към гробището и ромската махала и района около минералната чешма. В село Градина е почистен центъра, в Караджалово – зелени площи, главната улица и старо сметище. Татаревци, въоръжени със светоотаразителни жилетки са събрали боклуците около Татаревската чешма. В село Буково с помощта на осигурен от общинския кмет трактор се подравняват улици, прочиства се дерето от нанесената през зимата кал. В Бяла река пенсионерите са оправили клуба си, възрастни и деца са почистили и прекопали градинките в центъра на селото, почистено е гробището, откъдето са изкарани над 12 чувала с пластмасови бутилки и стъкла. Във Виница и Искра местните са се включили масово, почистени са районите около реките. В Брягово младежка организация спретна мостче. В кампанията са се включили и жители от другите населени места.  Заради отсъствието на кмета, местните от Воден ще почистят около селото с малко закъснение -в началото на следващата седмица.

За много от земеделските производители времето за такава кампания не е най- подходящото. В ход е сеитба,работници и техника са насочени към нея и не могат да се включат.

Главният организатор на местно ниво Румяна Янева обеща да ни запознае в понеделник с обобщени данни за активността и резултатите от инициативата „Да изчистим България за един ден“.

Теодора Кирякова

В Брягово
В Караджалово

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
25 сеп 2020
Последни новини