Бизнесът и обществеността в Първомай дискутираха приоритетите на БСП. Представиха кандидатите на „Коалиция за България“

БСП Първомай представи кандидатите си за депутати в 17 Многомандатен избирателен район в присъствието на симпатизанти и членове на партиите в коалицията  и представители на местното управление и бизнеса. Между гостите бяха и наскоро приетите нови 18 члена на общинската младежка организация на БСП.

Присъстващите бяха запознати  с личностите в листата:

Проф.  Светла Бъчварова - Аграрикономист и икономическа журналистика

Научна степен: професор д-р, доктор хонорис кауза на ССА, действителен академик на Руската селскостопанска академия на науките; член кореспондент на Румънската академия на науките.

Професионална кариера: 32 години работа в сектора на земеделието. Създадох първата информационна система в страната в областта на земеделието – САПИ; възстанових Селскостопанска академия; реализирах политика в сектора за неговата подкрепа – държавни помощи (възстановяване акциза за горива), подкрепа на животновъдството и генофонда; поддържане на генофонда в растениевъдството.Преподавател по маркетинг през различни години в УНСС, Бургаски свободен унивесрситет, Нов български университет

Румен Стоянов- 48 годишен съм. Средното си образование съм  завършил в Сопот, а висшето със специалност  „Туризъм” - в Икономически колеж в Пловдив. Председател съм на  СНЦ "Организация на развъдчиците на автохтонни породи овце в България " Семеен, с двама синове. Кмет на Калофер.

Петър Мутафчиев -52 годишен. Висше образование, завършил ХТМУ гр. София, специалност Добив на черни метали.Член на НС на БСП, Министър на транспорта 2005-2009 година.

Пламен Славов - 51 годишен. По професия съм историк — магистър по история  и доктор по философия. Преподавам в  Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и в Колежа по икономика и администрация- Пловдив. Женен, с двама сина.

Маргарита Стоилова - 57 годишна,  живея в  Асеновград. По професия съм инженер –металург, близо три десетилетия съм работила в КЦМ. Общински съветник три мандата, в момента съм  зам.- председател  на Общински съвет Асеновград. Омъжена, с две дъщери.

Атанас Телчаров - На 26 години съм,живея в с. Катуница , общ. Садово, завърщшил съм  Аграрна икономика и магистратура  Експерт по европейско земеделие и селски райони. В момента съм мениджър продажби във Варекс ООД

Милена Христова - На 33 години съм, родена съм в  гр.Дупница. Магистър по правоБлизо 10 години трудов стаж в горския сектор, като сътрудник, а по-късно и като юрисконсулт; Министерство на земеделието и храните – юрисконсулт, народен представител в  41-то Народно събрание.

Деян Дойнов -30 годишен. Завършил съм  публична администрация и бизнес администрация в УНСС. Председател на БСП в Сопот.  Общински съветник, управител на Асфалтова база. Женен, с една дъщеря.

Доц. Светла Янчева - Експерт земеделие и генно инженерство в земеделието.Преподавател в Аграрен университет Пловдив, Ръководител на Лабораторията по растителни биотехнологии и висше образование. Общински съветник в община Марица. 

Дарина Шишкова - 42 годишна. Живея в гр.Карлово. Работя в областта на животновъдството. Председател съм на Животновъдно сдружение "Старият балкан" - гр. Карлово. Зам.председател на СНЦ "Организация на развъдчиците на автохтонни породи овце в България ". Семейна с две деца.                              

Иван Шиков - 42 годишен. Завълшил съм ветеринарна медицина и ветеринарна администрация. Работил съм като официален ветеринар на общ. Раковски, директор на Зооветеринарен комплекс Пловдив, а в момента съм управител на Приют за безстопанствени животни  Пловдив. Женен, с две деца.

Щерю Царев -51 годишен, от Ягодово, общ. Родопи. Завършил съм ВНВВУ ”Георги Бенковски” специалност инж. по радиоелектронно оборудване и БСУ магистър по право .Работил съм 22г. в Министерство на отбраната и Военна полиция, последна заемана длъжност директор на РС”Сигурност- ВП и ВКР” гр.Пловдив и две години в ДАНС , началник отдел ВКР в ТДНС- Пловдив. В настоящия момент съм адвокат в АК-Пловдив. Преподавам и в ПУ „Паисий Хилендарски” в магистърски програми „Сигурност в публичния и частния сектор” и „Корпоративна сигурност”

 Веселин  Лятев - 39 годишен, завършил съм Маркетинг и мениджмънт в УНСС, работил съм през годините за големи международни компании като Delta и  McDonald’s като търговски представител и супервайзор. От 2004 развивам собствен строителен бизнес. Семеен с едно дете.

Запрян Христев - 43 годишен, учител съм по професия, но в последните 10 години съм кмет на с. Чалъкови, общ. Раковски. Семеен, с две дъщери.

Екатерина Гешева - 31 годишна експерт информационни технологии, Председател на Младежкото обединение в БСП Асеновград, била е общински съветник в мандата 2003- 2007 , работи в държавната администрация.

Милко Генов Сарафов - Роден съм през 1960 г. Завършил съм  ПУ”Паисий Хилендарски” със специалност „Българска филология”. Професия- учител. Специалзирал  съм литература в Пловдивския и Софийски университети. Директор на СОУ „Христо Смирненски” гр. Брезово. Имам дългогодишен опит в сферата на образованието и управлението на проекти.

Нина Найденова - 33 годишна, завършила съм  Международна търговия и финанси. Ръководя верига магазини, собственост на немска компания.

Енко Найденов - 35 годишен,Магистър по право. Общински съветник в Община Асеновград. 

Траян Йончев - 29 годишен. Завършил Български и новогръцки в ПУ „Паисий Хилендарски” и  магистратура в СУ „Св. Климент Охридски” – Европейска публична администрация. В момента работя в община Съединение като експерт  Стопански дейности.

Атанас Тумбалев - На 23 години съм, уча Маркетинг в КИА- Пловдив. Горд съм, че съм най-младият общински съветник в страната. Избран съм и за зам. Председател на Общински съвет Стамболийски.

Здравко Данаилов - З4 годишен. Завършил съм „Макроикономика”, специализация „Счетоводство и анализ”. Професионалният ми опит е изцяло в Община „Марица” – идентифициране и реализиране на възможности за безвъзмездно финансиране на общински проекти. В момента работя като  Директор на Дирекция „Инвестиционни технологии” в Община „Марица”. Семеен, с три момчета.

Димитър Петров - 55 годишен, икономист, кмет на с. Розино, общ. Карлово, семеен, с двама сина.

От името на своите колеги, политическите ангажименти на Коалиция за България представиха вторият в листата Румен Стоянов, третият – Петър Мутафчиев и петият - Атанас Телчаров. Те насочиха разговора изключително в посока развитие  на селското стопанство,тема интересуваща местното население. Петър Мутафчиев говори за необходимостта от изграждане на транспортен възел „Плодовитово“ и ремонт на пътя Асеновград – Плодовитово, като пое ангажимент те да бъдат завършени при евентуална победа на изборите на 12 май и мандат на коалицията. Не бяха пренебрегнати и други аспекти от програмата  за развитието в различните области на икономиката и политиката.

 След това на чаша вино присъстващите продължиха дискусиите си и зададоха въпросите си към представителите на листата и присъстващите членове от областното и общинско ръководство на БСП.

Предстоят срещи с обществеността в кв.Дебър на 23 април от 16 часа и на 26 април от 20 часа с младежкото обединение към БСП в кафене "Сателит".

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини