Войната между "Булконс" и "Консервинвест" ги докара до глоби от КЗК

На сайта на Комисията за защита на конкуренцията  е публикувано решение да бъдат глобени производителите на лютеница "Булконс" - Първомай и "Консервинвест" - Православен. Санкциите са  наложени за подвеждаща информация. „Булконс“ ще трябва да плати над 36 000лв, а „Консервинвест“ около 34000ле, но им  е отказано разноските по делото да бъдат поети от конкурентите им.  Решението е от 10 април.

Войната между двете фирми е от години и е заради правото на етикетите им да има хора, които играят хоро. Последното съдебно производството е започнало след жалба на "Булконс", заради подвеждаща на етикета на конкурентите им информация, че са първата фабрика, която произвежда продукта по държавен стандарт. „Консервинвест“ пък са недоволни, че „Булконс“ (които всички считат за наследник на старата фабрика „Партизанин“) са поставили надпис, че произвеждат лютеница от 1939г.

От първомайската фабрика ни беше отказан коментар, с уговорката че ще получим официалното им становище чрез тяхната PR-агенция. Собственикът на православенската фирма Румен Казаков пък заяви, че от 4 години се намират в състояние на война и нелоялна конкуренция от страна на „Булконс“.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини