25 °C

Николай Радев спечели трети старт за годината

Николай Радев

На трети пореден лекоатлетически старт за тази година Николай Радев стана първи. В Международния ден на предизвикателството – 14 април - над 700 любители на бягането от 12 населени места се наредиха на старт на гребната база в Пловдив. Участниците бяха разделени в 22 групи по възраст и пол. Освен Николай, от първомайските участници на най- високото стъпало застана отново и неговият треньор – инж. Митко Митев. Живко Неделчев е трети при най- малките – децата от детските градини, а Румен Зидаров при ветераните между 40 и 50 години. Малко  не стигна на Димитър Царев да се пребори за място между първите трима и той остана 4-ти.  Още един ентусиаст се появи в първомайския отбор- Божидар Вергов, който зае 5 място при мъжете между 20 и 30 години. Този път всички бяха с логото на Община Първомай, която пое пътните на  състезателите.

Изключителен талант, много стриктен, рядко дисциплиниран е- хвали възпитаника си инж. Митев. А Николай Радев  разказва, че леката атлетика му е любимият спорт. Тренирал е и други, но остава верен на царицата на спорта. Иначе слабост му е скейтборда. В семейството му по-изявени спортисти са жените-баба му е тренирала гимнастика, майка му – баскетбол и аеробика. В училище - проблеми няма, след физическото най- много харесва английския език и мечтае да учи в езикова гимназия.  За бягането го открива Митко Митев. Случайно. Забелязва го в допълнителния час по физическо,кани го да го тренира и започва… А сега според треньора е тръгнал по стъпките на Апостол Славчев. Има си и любим лекоатлет – Юсеин Болт.

Николай е потресен  от случилото се в Бостън. Коментира го като 13-годишен : Нямам думи! Как може някой човек да направи такава глупост- да взриви бомба и да направи такава трагедия с трима загинали и толкова много ранени!

Миналата година Николай стана трети в Гранд при на кросовата верига. Тази година ясно е заявил намерението си да стане първи.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини