Николай Радев спечели трети старт за годината

Николай Радев

На трети пореден лекоатлетически старт за тази година Николай Радев стана първи. В Международния ден на предизвикателството – 14 април - над 700 любители на бягането от 12 населени места се наредиха на старт на гребната база в Пловдив. Участниците бяха разделени в 22 групи по възраст и пол. Освен Николай, от първомайските участници на най- високото стъпало застана отново и неговият треньор – инж. Митко Митев. Живко Неделчев е трети при най- малките – децата от детските градини, а Румен Зидаров при ветераните между 40 и 50 години. Малко  не стигна на Димитър Царев да се пребори за място между първите трима и той остана 4-ти.  Още един ентусиаст се появи в първомайския отбор- Божидар Вергов, който зае 5 място при мъжете между 20 и 30 години. Този път всички бяха с логото на Община Първомай, която пое пътните на  състезателите.

Изключителен талант, много стриктен, рядко дисциплиниран е- хвали възпитаника си инж. Митев. А Николай Радев  разказва, че леката атлетика му е любимият спорт. Тренирал е и други, но остава верен на царицата на спорта. Иначе слабост му е скейтборда. В семейството му по-изявени спортисти са жените-баба му е тренирала гимнастика, майка му – баскетбол и аеробика. В училище - проблеми няма, след физическото най- много харесва английския език и мечтае да учи в езикова гимназия.  За бягането го открива Митко Митев. Случайно. Забелязва го в допълнителния час по физическо,кани го да го тренира и започва… А сега според треньора е тръгнал по стъпките на Апостол Славчев. Има си и любим лекоатлет – Юсеин Болт.

Николай е потресен  от случилото се в Бостън. Коментира го като 13-годишен : Нямам думи! Как може някой човек да направи такава глупост- да взриви бомба и да направи такава трагедия с трима загинали и толкова много ранени!

Миналата година Николай стана трети в Гранд при на кросовата верига. Тази година ясно е заявил намерението си да стане първи.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини