4 °C

ЕНП тръгва със слогана „Време е за смелост” и „За силна икономика срещу бедността”

Водачътна листите на Единна народна партия /ЕНП/ в Пловдив град и Пловдив област Мария Капон предлага Закон за фалита на физически лица на старта на кампанията си за парламентарните избори. 

"Ще търсим консенсус от всички партии и организации за идеята ни, целта е битката с монопола и картелите да бъде спечелена от обикновените граждани", каза Капон.

И още: "Законът е втори шанс на хората, доведени до ръба, да започнат живота си. Проектът не означава опрощаване на задълженията в популистки стил, а да не се взема буквално покрива на човека, изпаднал в трудност". Според нея законът, ако се приеме в следващия парламент, ще спре трупането на лихви след обявяването на фалит. 

ЕНП е регистрирало листи във всичките 31 многомандатни избирателни райони и за първи път участва самостоятелно на парламентарни избори,  одчерта Мария Капон, която избра 7 април - Международния ден на здравето, да обяви листата си за Пловдив и областта. Използвам случая да благодаря и подкрепя всички лекари и здравни работници у нас - без здрави хора няма как да има работеща икономика. Длъжници сме ви, каза още Мария Капон.

ЕНП тръгва с "Време е за смелост" в областта

Единна народна партия на Мария Капон тръгва със слогана "Време е за смелост" и "За силна икономика срещу бедността" в 17 МИР Пловдив област. "Разделението между Пловдив град и Пловдив област е изкуствено, каза Мария Капон при представянето на листата на партията за областта. Няма как да си депутат само на Пловдив или само на областта", допълни тя. Втора в листата след нея е оксфорският възпитаник Йоанна Солакова от Асеновград, трети е Димитър Панайотов от Караджово, който работи в сферата на туризма и агробизнеса. Следват предприемачът Павел Павлов и земеделският производител от предбалканската яка Димитър Маринов. Сопот и Калофер са представени съответно от Даниела Димова и Иван Загоров. Останалите в листата на ЕНП в 17 МИР са съвсем млади хора - Мария Малчева, Красимира Колева, Атанас Стоянов и Марин Маринов. Всички те се явяват за първи път на парламентарни избори, само аз имам един мандат 2005 - 2009, подчерта Мария Капон. Тя пласира ЕНП сред партиите, които никога не са участвали в статуквото и за които социологическите сондажи показват над 20% нагласи да се гласува.

ЕНП има листи във всички 31 многомандатни избирателни райони в страната, а принципът на подредба е бил изцяло регионален, с местни хора.
"Нашата битка е срещу пришълците, които хората ще видят по изборите и повече няма да ги срещнат", каза Мария Капон. Тя посочи, че ЕНП залага на програма за развитие на България през следващите 15 години, която да вдигне качеството на живот. Това са доходи, здравеопазване, пенсионна система и образование. "Децата от малките региони - особено планинските, и днес няма рабен достъп до образование, същото е и със здравеопазването", каза Капон и конкретизира: "Затова предлагаме по-високи делегирани бюджети за училищата в планинските райони. В здравеопазването ЕНП ще работи за единна електронна система, за да спре източването на пари от Касата. Всеки пациент трябва да е с електронна здравна карта."

"Сума пари се дадоха и потънаха за електронната здравна система", посочи Капон. Последният транш е бил от Световната банка. "Целта е да продължава източването, а народът да няма достъп до качествено здравеопазване. Ако хората искат това, има богат избор в другите листи от водачи на прехода. Ако искат нови лица, ще гласуват за ЕНП", каза още Мария Капон.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
15 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
15 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
15 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
15 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
15 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
15 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
15 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
15 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
15 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
15 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
15 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
15 яну 2021
Последни новини