ЕНП тръгва със слогана „Време е за смелост” и „За силна икономика срещу бедността”

Водачътна листите на Единна народна партия /ЕНП/ в Пловдив град и Пловдив област Мария Капон предлага Закон за фалита на физически лица на старта на кампанията си за парламентарните избори. 

"Ще търсим консенсус от всички партии и организации за идеята ни, целта е битката с монопола и картелите да бъде спечелена от обикновените граждани", каза Капон.

И още: "Законът е втори шанс на хората, доведени до ръба, да започнат живота си. Проектът не означава опрощаване на задълженията в популистки стил, а да не се взема буквално покрива на човека, изпаднал в трудност". Според нея законът, ако се приеме в следващия парламент, ще спре трупането на лихви след обявяването на фалит. 

ЕНП е регистрирало листи във всичките 31 многомандатни избирателни райони и за първи път участва самостоятелно на парламентарни избори,  одчерта Мария Капон, която избра 7 април - Международния ден на здравето, да обяви листата си за Пловдив и областта. Използвам случая да благодаря и подкрепя всички лекари и здравни работници у нас - без здрави хора няма как да има работеща икономика. Длъжници сме ви, каза още Мария Капон.

ЕНП тръгва с "Време е за смелост" в областта

Единна народна партия на Мария Капон тръгва със слогана "Време е за смелост" и "За силна икономика срещу бедността" в 17 МИР Пловдив област. "Разделението между Пловдив град и Пловдив област е изкуствено, каза Мария Капон при представянето на листата на партията за областта. Няма как да си депутат само на Пловдив или само на областта", допълни тя. Втора в листата след нея е оксфорският възпитаник Йоанна Солакова от Асеновград, трети е Димитър Панайотов от Караджово, който работи в сферата на туризма и агробизнеса. Следват предприемачът Павел Павлов и земеделският производител от предбалканската яка Димитър Маринов. Сопот и Калофер са представени съответно от Даниела Димова и Иван Загоров. Останалите в листата на ЕНП в 17 МИР са съвсем млади хора - Мария Малчева, Красимира Колева, Атанас Стоянов и Марин Маринов. Всички те се явяват за първи път на парламентарни избори, само аз имам един мандат 2005 - 2009, подчерта Мария Капон. Тя пласира ЕНП сред партиите, които никога не са участвали в статуквото и за които социологическите сондажи показват над 20% нагласи да се гласува.

ЕНП има листи във всички 31 многомандатни избирателни райони в страната, а принципът на подредба е бил изцяло регионален, с местни хора.
"Нашата битка е срещу пришълците, които хората ще видят по изборите и повече няма да ги срещнат", каза Мария Капон. Тя посочи, че ЕНП залага на програма за развитие на България през следващите 15 години, която да вдигне качеството на живот. Това са доходи, здравеопазване, пенсионна система и образование. "Децата от малките региони - особено планинските, и днес няма рабен достъп до образование, същото е и със здравеопазването", каза Капон и конкретизира: "Затова предлагаме по-високи делегирани бюджети за училищата в планинските райони. В здравеопазването ЕНП ще работи за единна електронна система, за да спре източването на пари от Касата. Всеки пациент трябва да е с електронна здравна карта."

"Сума пари се дадоха и потънаха за електронната здравна система", посочи Капон. Последният транш е бил от Световната банка. "Целта е да продължава източването, а народът да няма достъп до качествено здравеопазване. Ако хората искат това, има богат избор в другите листи от водачи на прехода. Ако искат нови лица, ще гласуват за ЕНП", каза още Мария Капон.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини